fredag, december 28, 2007

På önskelistan till nya huset.



Här är saker jag vill ha till vårt framtida nya hus. Nu är ju jag inte så jättehaj på hur man lägger in bilder, så de blev lite små. Hoppas ni ser i alla fall. Jag lägger in länkar till alla företag så ni snabbt kan gå in och titta själva.

1: Superfin tavla från Isa Form. Självklart trollar hon dit ett par barnfötter till så det blir hela familjen. Isa Form
2: Gosig mjuk matta från Karin Mannerstål till tjejernas rum. Karin Mannerstål
3: Isa Form igen, hoppas vi känner som på tavlan..Isa Form
4: Ny säng är vi i stort behov av, den här är från IKEA. IKEA
5: Lysande dörrhandtag som visar om det är ledigt eller upptaget på toan. Svindyra men fina. Inreda.com
6: En K-brunn som matta i det lilla badrummet, det vill jag ha. Russinnet
7: På den här fina mätstickan från Vimsa dekor kan tjejerna mäta sig ända upp till 160 cm (då är det bara två cm upp till mig.) vimsadekor.se

onsdag, december 26, 2007

God fortsättning!


Hoppas ni alla haft en trevlig jul. Vi har haft det riktigt bra. Liemannen lyckades inte ta oss innan jul i alla fall och det får man väl vara glad för. Fanny fick sin drömpresent, nämligen en Askungeklänning som hon har haft på sig sedan julafton. Jag är egentligen extremt allergisk mot allt sånt hysch pysch, men när man får se sin unge så glad då tänker man om. När utstyrseln dessutom kompletterades i dag med ett par änglavingar med ett ton glitter på så var lyckan total. Hon var dock lite missnöjd med att hon inte fick sova med dem.
Lilly var överlycklig över sina fina trämaraccas som ni kan se på bilden.
Själv fick jag ett par fodrade tretorn-gummistövlar som jag blev extremt glad över. Nu kan jag geggar runt på vår nya tomt utan att frysa om fötterna. Nu är julen äntligen slut, men festandet fortsätter. Maken fyller år i morgon så jag har bakat dubbel sats bullar och i morgon har jag lovat Fanny att baka drömmar. Hon ville egentligen baka pepparkakor med kaviar på (?), men jag övertygade henne om att drömmar passade bättre.

Sen bara måste jag skriva några rader till dig gulle-Isa som har tagit dig tid att nominera mig till "Beautiful Business Award 2008". Du förstår inte hur glad jag blev. Gulle dig! Passa på och gå in och kolla på en annan beautiful business woman.Isa Form - Isabelle Norman - Grafisk Formgivare

(Nu är klockan snart elva på kvällen och vår äldsta dotter försöker slå rekord i vaknetid, eller så vill hon att jag och Micke aldrig ska få någon egentid, vad vet jag)
Kramar
Tina

söndag, december 23, 2007

Dan före dan!


Nu har julefriden äntligen infunnit sig. Och ja, jag klarade all julstädning och allt bak. Nu är det dags att sussa, det blir en lång dag i morgon.
God Jul till er alla! Här kommer det julkort som valdes av alla de 104. Som sagt, ingen tittar in i kameran, men de ser ganska nöjda ut.
Kram från tomtemor:)

fredag, december 21, 2007

15 år


Den här tomten målade jag för exakt 15 år sedan. Den 21/12-92, 14 år gammal. Jag tror t.o.m. att jag hittade motivet i en Allers-tidning:) Fast då var den målad i olja och jag har målat i akvarell. Det roligaste är att jag egentligen inte kan måla i akvarell, känner mig mycket mer bekväm med olja, men man ser ju vad det är eller hur?
Den har i alla år hängt hos farmor och farfar, men efter farfars bortgång och farmors flytt till lägenhet så fick jag tillbaka den. Sedan några år tillbaka får den komma fram hemma hos oss.
Grattis också till storebror och styvbror på Tomas-dagen.

onsdag, december 19, 2007

Liemannen stryker omkring!


Liemannen är här! Nämligen vinterkräksjukan. Efter en morgon med bl.a. den här spindeln i skåpet (hjälp) så fick vi vända i dörren på dagis idag eftersom flera blivit sjuka igår. För mig är verkligen vinterkräksjukan detsamma som döden. Finns inget värre. Känner mig förföljd. Känns som man är med i ett spel där man antingen får leva eller dö. Kan heller inte låta bli att känna efter om jag inte mår lite illa, eller om den oskyldiga fisen är förstadiet till diarré.
Mina julstädningsplaner grusades ju lite också när Fanny fick följa med hem, men jag har varit ruskigt effektiv idag. Känner mig som värsta hemmafrun. Har skurat spisen med mitt favvomedel svinto. Tagit isär ungsluckan och skurat varje glasskiva för sig (tre stycken). Är faktiskt impad över mig själv. Jag har tvättat och manglat, lagat lunch och bakat pepparkakor. Pepparkakorna tog vi till Mickes jobb och bjöd på (Fanny åt sälvklart flest).
Har planer på att hinna skura duschen också innan dagen är slut. Jag tror att allt känts så lätt idag för att vädret varit underbart. Iskallt och sol. Ljust och härligt inne och så får man se en sådan här härlig himmel när mörkret är på väg. Då suckar jag med ett fånigt leende på läpparna. Liemannen är inte välkommen in hos oss.

måndag, december 17, 2007

Operation julstädning påbörjat!

Nu har operation julstädning påbörjats, nej det stämmer inte riktigt. Jag har påbörjat julstädningen varje dag sen första advent, men eftersom jag har jumboplatsen i tävlingen "SM i småplock" så har det inte gått så bra. Sen blir det ju inte bättre av att man har två barn som inte jobbar mot samma mål. De verkar delta i en tävling som heter: "Vem kan dra fram flest grejor på kortast tid." Lilly är dessutom världsmästare i sin klass: "Riva fram och ha sönder flest tidningar innan mamma hinner ta mig". Men idag har jag bestämt mig. Ett rum varje dag ska städas tipp topp. Vilket betyder dammning av varje vrå. Ta bort ALLT som inte hör till just det rummet. Så nu sitter jag här med nariga händer som luktar grumme tvättsåpa, med ett rum avklarat, vardagsrummet. I morgon blir det tjejernas rum (okej då blir det två, men det är inte så mycket att göra) Värre blir det med kök och badrum. Spisen måste skuras och kylskåpet ska torkas ur. I badrummet så ska duschen skuras. Jag vill ha fint på julaftonsmorgonen, så då får man anstränga sig lite. Till Mickes stora besvikelse så är det här viktigt för mig. Sen har jag ju det årliga hårdbrödsbaket, och några mer paket som väntar på inslagning. Lussebullar hörde jag också att familjen ville ha (ingen av mina favoriter), sen ska det tvättas och manglas och, och ,och...känner mig som askungen. Tyvärr tror jag inte att det är en underbar bal som räddar mig från alla sysslor, och min prins har jag ju redan träffat:)
Kram
Tina

söndag, december 16, 2007

Fullproppad!

Har idag varit på det årliga julbordet. Jag har en sak att säga: Jag är mätt. Mår lite småilla som sig bör. Det var helt underbart att slänga av sig de där osköna strumpbyxorna. En Losec-tablett innan sänggående gör nog susen mot halsbrännan. Har annars total panik på att vårt hem blir stökigare och stökigare och att ingen orkar ta tag i det. Bara en vecka kvar.....

onsdag, december 12, 2007

Förra årets julkort


Apropå julkort. Såhär såg förra årets julkort ut. Känns som igår. Tittade på bilder från julafton då jag hade en blommig mammaklänning som man knöt under brösten. Tyckte då att jag var ganska fin. Nu kan jag bara konstatera att jag såg ut som en stor julklapp med rosett på. Inslagen medicinboll ungefär. Bättre lycka i år:)

Blogg komplex

Jag får komplex. Det är verkligen roligt att blogga, och det har också blivit så att man tittar runt lite på andras bloggar. Men då får man allvarliga komplex. De är så fina. Jag vill också lägga in fina collage på saker jag vill ha, men jag vet inte hur man gör. När jag försökte så blev det bara pannkaka av alltihop. Jag får väl fortsätta sätta in mina amatörbilder som jag tagit själv.


Måste ju berätta att vårt pysseltåg fortsätter, och för er som undrar var jag får min energi från, så är det helt enkelt så att jag tycker det är så jädrans roligt. Sen gör jag aldrig pyssel som tar värst långt tid,(förutom pepparkashuset och ni såg ju hur det gick).
Igår gjorde vi fågelmat. Smälte kokosfett och hällde i ett tomt mjölkpaket, och sen på med fågelfrön. Idag efter dagis ska det högtidligt hängas upp. Sen passade jag på att göra lite julgodis. Ingen knäck eller kola som man bara blir arg på, nej här blev det choklad med rispuffar i. Ska också smakas av efter dagis:)

Dagens pyssel blir att ta oss upp i skogen för att plocka lingonris som ska bli en krans till dörren, lite lingonris ska även sättas i Fannys Luciakrona. Fortsättning följer....
Kram Tina

måndag, december 10, 2007

Kryddnejlikornas stämningsfulla doft (?)


Pysslet fortsätter. Bestämde idag att vi skulle prova på att sätta kryddnejlikor i apelsiner. Har trots mitt stora pysselintresse aldrig provat på denna konst. Och det var till min stora glädje lättare än jag trodde. Ingen ilska i magen, inga fadäser, ingenting. Fanny var djupt koncentrerad och glad.

Har dock läst om att det ska dofta så "juligt" i huset och det har alltid låtit så mysigt. Ja visst doftar det, eller nej, det stinker. Går man förbi dem får man hålla för näsan, men kanske att doften mattas av, annars åker de ut på farstukvisten. Tänk att det aldrig blir som man tänkt sig:)

Kramar från en nyfriserad, nyrakad (benen, tro inget annat) mamma med stort behov av en ny garderob. (Hint till Micke om julklapp, synd att han aldrig läser min blogg.)

söndag, december 09, 2007

Årets julkort!


Idag har jag kränkt på tjejerna sina tomteklänningar och tomteluvor för årets julkort.
Det gick sådär. Fanny har fått pippi på att kisa när hon ska vara "söt" på kort. När man säger åt henne så gapar hon i stället och lägger givetvis till med att kisa också. Lilly däremot ville INTE sitta still och ville INTE att storasyster skulle hålla i henne. Fanny blev dessutom sur för att hon skulle sitta bakom Lilly.
- Då syns jag ju inte.
Precis som om hon hade en jätte till lillasyster.



Micke såg min frustration och påpekade att det rörde sig om små barn, inget att bli irriterad över. Så sant, men...... Jag var helt svettig när vi var klara, 104 bilder senare.
Tack för digitalkameror. Fast när man tänker efter så var det lättare förr när man köpte ett julkort med en tomte tecknad av Jenny Nyström, skrev "god jul" och skickade iväg. Men vad gör man inte för att få en perfekt jul. Här får ni i alla fall se de bilder som inte blev så perfekta, men ganska söta ändå.



Det riktiga julkortet (som inte heller blev så perfekt) publiceras senare (vissa av er kommer ju få det hem i brevlådan).

Kram
Från en mamma som bara hann hälften av helgens måsten, men vem bryr sig, det är bara 2:a advent:)

lördag, december 08, 2007

Företaget får nya produkter efter jul!


Nu är det en del nya grejer på G i företaget. Jag har precis godkänt bodyn jag fick från fabriken och på måndag skickar jag iväg beställningen. HJÄLP! Såhär ser den i alla fall ut (provtryckt med en stjärna som har tvättats och analyserats). Jättemjuk och härlig. Hoppas verkligen de säljer sen. Det är klart de gör! (gäller att ha självförtroende:))

Hur som haver så har jag i alla fall hämtat mig från husbygget och kan faktiskt uppskatta det där sneda och vinda huset. Speciellt när Fanny stolt visar upp det för alla våra besökare. Men jag var inte riktigt nöjd. Var tvungen att pyssla lite till, med något som jag inte misslyckades med, så det blev till att gjuta en maschall. Om det skulle blivit perfekt så skulle jag målat krukan vit först, men det hanns inte med. Får se när det närmar sig jul hur bra den lyser, ska väl tändas när vi får något främmande. Stämningsfullt så in i bengen i alla fall.

Kramar
Tina

torsdag, december 06, 2007

Drömmen och verkligheten!


Här intill ser ni ambitionen och verkligheten, det svider att jag inte lyckades.
En sak måste jag avråda er ifrån. Använd inte karlssons klister till att sätta ihop pepparkashus. Det fungerar inte. Så ja, jag smälte socker, och ja, jag brände mig så jag svor så öronen blödde. Sen gick självklart en av väggarna av innan jag fått ihop allt. Sen orkade jag inte sätta in gelatinbladen som fönster så dem har jag köpt i onödan. Började i alla fall dekorera med min inhandlade kristyr på tub och hade gjort ett lite mindre hål den här gången så att det inte skulle komma så mycket. Inte visste jag att jag var lika stark som hulken, för rätt som det var så sprack tuben i överkant och allt rann ut över min hand. Den välbekanta ilskan började röra på sig i magen. Tvingade Micke att göra en strut av smörpapper innan kristyren skulle stelna. Han lyckades inte så bra och jag skällde väl en del på honom för det. Till slut lyckades han väl, men då hade kristyren stelnat. Fick ut resten ner i struten efter mycket om och men (och en del svärord). Men struten var för smal så det kom bara upp bakvägen. I detta läge håller jag på att slänga pepparkashuset i väggen, varpå Fanny klappar mig på armen och säger:
- Men mamma, nu lugnar du ner dig!

Micke åker till affären för att köpa ny kristyr och jag kommer på att jag tog den sista på morgonen. Jag vet att de har en hel hög med rosa kristyr ( som är så jäklans fult och som dessutom skär sig till den bruna pepparkasfärgen ).
Vad tror ni händer?
Vårt pepparkakshus blev ett exakt sånt fult som jag verkligen inte vill ha i mitt hus, med rosa kristyr och godis utslängt lite här och var. Mitt designhjärta gråter, men mitt mammahjärta ler nöjt. Fanny tyckte det var otroligt vackert, "för rosa är ju så fint mamma". Jag ska nog bygga ett pepparkashus i keramik i stället som man aldrig behöver smälta något socker till.
Från en helt slut mamma som överlåter pepparkakshusbygge till någon annan framöver.
Någon som anmäler sig frivilligt?

Kram
Tina

Pepparkashuset från hell!

Jag hade ju lovat Fanny att vi skulle baka ett pepparkakshus, så igår skred vi till verket. Jag hade hittat ett jättefint slott som mall i min favorittidning Allers. Jag vet att mitt Allersberoende ökar min faktiska ålder med ungefär 40 år, men den är så bra! Skulle bli genuint superglad om jag fick en prenumeration i julklapp. Hur som helst så satte vi igång efter dagis igår. Vi kavlade och donade och det gick faktiskt ganska bra, ända tills delarna skulle in i ugnen. Delarna svullnade upp så de såg ut att ha fått en allergisk chock. Jag sänkte värmen, för det gör man ju när man bakar annars om det sväller. Men tydligen inte med pepparkakor. Nej nu svällde de i alla fall, fast de fick ingen färg i stället. Ja, ja, tänkte jag. Vi får väl ha ett pepparkashus med lite omfång. Fanny bakade vanliga pepparkakor och gjorde prinsessor, hajar och taxar och åt en hel del deg, precis som det ska vara.
Jag gräddade klart och två pepparkasdegar var därmed slut. Micke kom hem och frågade:
- Ska det inte vara något tak eller?
Fan, jag hade glömt takdelarna och pepparkasdegen var slut.
Jag fick ta mig till Ica och inhandlade samtidigt färdig kristyr på tub och kände mig mycket nöjd. När barnen låg i sina sängar började jag dekorera sidorna med kristyr (mycket lättare innan man satt ihop huset). Men tror ni att det är lätt att ha på kristyr? NEJ!
I Allers så måste de använd sig av någon superkonditor för hur jag än bar mig åt så såg det ut som ett barn hade dekorerat.
Jag kände hur ilskan dansade runt i magen. Sen tog självklart kristyren slut.
Dessutom så blev pepparkakorna aldrig riktigt hårda, samma sak förra året när jag tänker efter. JAG BLIR SÅ ARG, för jag är faktiskt duktig på att baka i vanliga fall. Ringde mamma och rådfrågade. Hon tyckte jag skulle göra en deg från grunden och inte köpa en färdig, men jag är väl ingen superwomen heller?
Så idag när jag lämnat på dagis så köpte jag det där färdiga, tråkiga pepparkakshuset som ser ut som en sommarstuga och inte som ett slott. Sen ska jag limma ihop det med karlssonsklister så jag slipper bränna ihjäl mig på bränt socker. Sen ska Fanny få gå lös på det med Non-stop. Och då blir det dekorerat av ett barn:)

Kram
Tina

tisdag, december 04, 2007

Nejra bäst just nu!

AllEars - Sveriges nya musikarena
Här kommer den bästa låt (Our lovely friend luck) och artist (Nejra) jag vet just nu. Jag toklängtar tills hennes album kommer ut. LYSSNA OCH NJUT!

Julstök med bebishjälp!


Nu är julsakerna framme! Tog lite längre tid än planerat för jag hade "hjälp" av Lilly. Letade också ihjäl mig efter en enda spik, men hittade ingen i hela huset (hur stor är sannolikheten när man är gift med en snickare). Skam den som ger sig, fick ta mig en tripp till förrådet och hittade en skruv i alla fall.
(Nu blev jag avbruten för att natta om Lilly som är extra krånglig och gnällig, man börjar undra om det är något annat än tänder som ska spricka fram....horn kanske).
Hur som helst så slog jag på stort. Passade på att dekorera farstukvisten också. När det var dags att hämta Fanny på dagis så hade den förutseende mor jag är tagit med mellis, ståbrädan, seckatör och mössa på mitt eget huvud. Lyckan var total när jag meddelade att vi direkt efter dagis skulle gå till skogen och att jag hade frukt med som fick förtäras på ståbrädan. Sedan plockade vi "fina" kottar och klippte granris som doftade jul. Då önskade jag att jag haft varm choklad och limpmackor med mig. Hade också varit lite mer stämningsfullt om det hade varit någon minusgrad och kanske lite snö istället för plusgrader och pissregn. Man kan inte få allt. Nu är vi ytterligare ett steg närmare jul. Nu tjatas det om pepparkakshuset som ska byggas. Tycker ni inte att det är Mickes avdelning, han kan ju det här med hus. Okej, det räcker med att han ska bygga det hus vi ska bo i, på Blåklintsvägen (till Fannys stora glädje, blåälskare som hon är).

(Lovade ju bild på tunikan jag bytte till mig, här är den!)


Kram
Tina

måndag, december 03, 2007

Helgens aktiviteter!

Jaha, nu var det vardag igen. Vad hände?
Lördagen präglades av jobb, fast jag hann faktiskt med att få en ansiktsbehandling. Såååå skönt, men jag tyckte nog att hon klämde pormaskar lite väl länge på min näsa...hmmm. Kanske en indikation på att man ska gå lite oftare (gärna för mig om någon snäll själ vill betala). Så om ni träffar mig och tycker att jag är ovanligt vacker så vet ni varför:) Jag skickade även iväg maken på en helkroppsmassage. Han såg helt salig ut när han kom tillbaka. Tror ni han vill skiljas och rymma med massörskan nu?;)Resten av dagen, ända in på natten faktiskt så tryckte, och sydde jag för glatta livet. Den natten var inte rolig. Lilly vaknade en gång i timmen och stoppade hela handen i munnen och grät. På morgonen hade vi svaret. En till tand. Den tredje i ordningen. Så två framtänder och en i underkäken. Jag tyckte nog att den kunde väntat ett tag. Jag hade ju nämligen min försäljning i går tillsammans med två andra företagare i Bålsta. Det gick bra, trots sprängande huvudvärk. Sålde helt ok. Dessutom så bytte jag till mig ett jättefint armband från Dag&Natt och en superfin tunika till Lilly från GO-kids (skulle visat en bild om det inte vore för att Lilly sover, kommer senare). Har inte riktigt hunnit pynta så mycket än, men två ljusstakar och adventsljustaken har jag i alla fall plockat fram. Det blev polkagrisar och ja, jag får höra ungefär en gång i kvarten:
- Mamma, får jag smaka en karamell?
- Det är bara dekoration, man ska inte äta dom.
- VARFÖR DÅÅÅÅÅ?
Ja, ja. Vad gör man inte för julstämningen.

Kram
Tina