onsdag, april 30, 2008

Bara en sak till!


Har varit och surfat runt på "Nacka byggnadsvård" igen. JAG SMÄLLER AV! KOLLA IN GLASVERANDAN! SÅ FIIIN. Om jag hade 10000:- över och en massa tid och lite mer pengar för att rusta upp den så hade dessa snygga glasrutor blivit mitt växthus på den nya tomten. Men nu får jag bara drömma mig bort i stället och känna mig sjuk av "vill ha sjukan".
Trevlig valborg, och akta er för elden.


Smärtsamt lik sin mamma!


Såhär ser det för tillfället (och oftast) ut i Fannys rum. Kläder överallt. Det mesta av det där ska ligga i tvättkorgen som syns där i bild. Kläderna har liksom stupat på slutet, inte riktigt nått målet. Det är tyvärr som att se sig själv i spegeln. Jag var likadan. Det såg konstant ut som mitt rum hade exploderat i byrålådan. Frågan är bara om det började redan i 4-års åldern? Nu når mina kläder faktiskt tvättkorgen, men jag kan inte påstå att jag över en natt har fått det där naturliga plockbeteendet som finns hos många. Är det någon som kan komma och smitta mig?. Ska göra mitt bästa idag, med båda barnen hemma (ska bli spännande att se hur långt tid det tar innan jag får ett utbrott). Det är ju så man får skämma ögonen ur sig om någon kommer hit. Den ständiga stressen hos mig:(

Nu är vi igång



Har haft blogglust i flera dagar, men tiden räcker inte till.
Men nu snor jag lite tid här på morgonen innan den här hysteriska dagen tar vid.
För er som missat det (jaha, nu blev jag avbruten av att Lilly stängt av Bollibompa och att det luktade misstänkt i någons blöja).
Jo, för er som missat det så är vårt husbygge igång. Min älskade bror Tomas tillbringar hela den här veckan på tomten och gräver och donar. Maken tillbringar även han all ledig tid där för att hjälpa till. Så allvaret har börjat, vi har inte sett mycket av varann den här veckan. Men hur spännande är det inte då?
Pirr pirr.

torsdag, april 24, 2008

Är det vårsolen som skapat under?


Nu måste jag ju bara smälla av över detta underbara väder. Det känns som man orkar hur mycket som helst och ingenting i världen kan gå fel. VÅREN ÄR HÄR!
Och idag, den 24:e april så har undret skett. Vår yngsta dotter har tagit sina första stapplande steg på egen hand. Fem stycken blev rekordet. Sedan satte hon sig stolt på golvet och klappade händerna. Kan hända att hon påverkades av de andra barnen på dagis. Vi var och hälsade på igår. Hon satt i sandlåda för första gången och grejade (kan ju inte kalla det gräva) med spaden i en timme. De stora blå följde hela tiden de andra barnen. Tydligen var det påfrestande att sitta där och peta i sanden, för hon somnade som en stock när vi gick därifrån, trosts att magen inte hade fått lunch, gick inte att väcka henne heller. Det gjorde nog stor intryck på henne. Så idag, bestämde hon sig för att börja gå. Hallelulja!

tisdag, april 22, 2008

Stöldbegärlig!

Nu, ätligen börjar jag bli människa igen. Min härliga förkylning övergick i bihåleinflammation som äntligen har släppt sitt grepp (hoppas jag).
Jag tänkte uppdatera er på läget:
Vi har fått bygglov! Efter några turer som slutade med att kommunen la sig i sånt som inte har med dem att göra så fick vi vårt bygglov. Första grävskopetaget görs på måndag. Nu kan man bara hålla tummarna på att det inte är något berg på tomten som stör, och om det är det så vore det super om det inte var så mycket. Men nu känns det på riktigt.
Själv har jag fått renssjukan. Har en läskig längtan efter att få slänga saker. Igår rensade jag ur mina garderober på kläder, handdukar och påslakan. Jag hittade saker jag inte visste att jag hade. Hittade även ett mode som inte är så up to date för 2008. Vad sägs om dräktkavaj som slutade strax ovanför knät. Kom ihåg att jag tyckte de var så snygga där på slutet av 90-talet, huua. Hur som helst så blev det två proppfulla plastsäckar som fick åka till tippen för återvinning. Massor med plats i garderoben och lättare att andas:)
Under dagen har jag även blivit stöldbegärlig. I min kropp sitter det nu en sprillans ny kopparspiral. Så säg ingenting till de ligor som plundrar kyrkogårdar på jakt efter koppar, då kanske de tar med mig också.
Nej, om jag ska ta och rensa lite till innan Lilly vaknar, det är ju så uppfriskande.

onsdag, april 16, 2008

Host, host, host!

Det har gått över två veckor sedan tjejernas kusin såg dagens ljus, men har vi varit och hälsat på eller? Nej! Här hostas, snoras och kletas det i ögon. Hostet och snoret står jag och till viss del maken för, medan Lilly gör sitt bästa med sin ögoninflammation som tycks ha blivit kronisk här på Skeppsvägen. Nu väntar jag bara på att Fanny ska få tillbaka den, då har tjejerna haft den två gånger var på två veckor. För att dra på med elände så har jag självklart idag fått det som kvinnor har en gång i månaden, med tillhörande VÄRK bak i ryggen och ner i benen. Den som sa att mensvärk blir lättare av att man fått barn har inte träffat mig. Två ungar har man satt till världen, men mensvärken den består.
Hela dagen har jag suttit på en utbildning på Ikea, och har, varje gång jag kissat upptäckt nya böld/mens/finnar i ansiktet.
Så, nu har jag fått beklaga mig. Nu känns det genast bättre:)
Så fort jag mår bättre och har tid ska jag rensa på vinden (arbetsrummet) för nu är det inte långt kvar innan jag kan sätta igång på riktigt igen....längtar!
Host, host, host!

måndag, april 14, 2008

Engla i mina tankar!

Trots feber, rinnande näsa och hosta ska jag som det uppmanats på bloggar och mejl idag, tända ett ljus för Engla som så tragiskt och fullständigt obegripligt mördats och nu äntligen hittats. Kl 21.00 tänder jag ett ljus och skänker en tanke till henne och hennes anhöriga. Gör det du också!
Jag ska även försöka (lycka till) att inte visualisera hur det skulle vara om det var något av mina barn, för då får jag total ångest.
Vila i frid och hoppas du är en vacker och lycklig ängel nu, Engla.

onsdag, april 09, 2008

Rolig ålder!


Lilly är ju bara helt ljuvlig just nu. Hennes ålder är den roligaste. Hon har stenkoll på allt man säger och själv kläcker hon ur sig en massa ord. Den här bilden tog jag när jag hittade henne i köket i full färd att mata Fannys docka Magnus. Då ska tilläggas att ingen hade lärt henne, utan det fattade hon själv. I nästa ögonblick försökte hon trycka in sin napp i Magnus mun, medan hon övertygande sa:
"Mapp!".
(Ja, Fanny har döpt sin docka själv).

1978 vs. 2008


1978. Storebror Tomas med lillasyster Tina i knät.



2008. Morbror Tomas gåtränar med Lilly.

måndag, april 07, 2008

Inte som jag tänkt mig!


Fannys födelsedag börjar lida mot sitt slut. Det blev inte alls som jag hade tänkt mig. Min mage har spökat och illamåendet har följt mig hela dagen. Jag har inte orkat göra Fannys dag så speciell som jag hade önskat. Fick inte heller följa med på cirkus, men huvudsaken är att hon är där, och det är hon, med sin pappa. Men nu är det slut. Alla kalas....så skönt. I helgen var det ju dessutom sol och värme. Lilly diggade läget. Poserade stolt i solglasögon och "snäll spindel". Snart kan hon gå (hoppas jag). Nu kan hon gå när man bara håller henne i en hand. Dessto snabbare går det med talet. Nya ordet för i helgen är "aff", ja, ni gissade rätt: Giraff! Mamma Tina är stolt:)

HURRA HURRA HURRA HURRA, 4 år idag!


Liten har blivit....

STOR! (Farfar hjälper till att blåsa)


Idag fyller vår stora tjej 4 år. Klockan är inte ens sju och jag bloggar redan. Det är ju så, ska Micke vara med och gratta på morgonen så får man masa sig upp tidigt. Fanny var så trött så, trots sex paket så vände hon sig om efter vår sång. Tog väl ett par minuter innan hon vaknade till liv och började riva. Nu är hon dock hur pigg som helst. Första frågan när paketen öppnades var:
" Mamma, är jag inte tre år längre, är jag fyra på riktigt? ".
Och visst är hon det, eller, ja...kl 22.30 i kväll blir hon fyra, men säg inget till henne:)
Men tyvärr är det inte bara uppåt idag. Tyvärr kan jag inte släppa iväg henne på födelsedagen till dagis som hon pratat om i månader. Hon har nämligen ögoninflammation. Lillasyster hade det också, men hennes har gått bort. Men Fanny ser ut som hon har blivit slagen, röd och svullen runt ögonen och grådassig och kletig i. Det går liksom inte bara att torka bort och hoppas på det bästa. Tycker sååå synd om henne, men i kväll så bär det av på Cirkus. Då spelar det ingen roll att ögonen kletar.

fredag, april 04, 2008

AJ!

Mitt trappprojekt ligger på is. Inte för att jag inte vill, utan för att min rygg inte vill. Har varit hos Naprapaten två gånger den här veckan, senast igår. Muskelknutor och låsningar i halva ryggen och hela nacken gjorde sig påminda. Det värsta är att jag inte gjort något. Kan ju förstå om jag krattat hela tomten eller flyttat tunga saker, men jag har bara bakat kakor och moccarutor. Det är inte så ansträngande för kroppen. Okej, jag bär runt på Lilly, men det har jag ju gjort i 14 månader nu. Men detta "lilla" ryggproblem kunde inte kommit olägligare. I morgon är det 4-års kalas nr.1, på söndag är det nr.2 och på måndag fyller hon år. Jag har en massa bullar kvar att baka, och huset ska städas. Det ska även handlas....känner mig som askungen,(Hoppas jag får prinsen och halva kungariket när allt det här är över). Visst jag har ju hjälp av maken, men han tycker jag är tokig som inte handlar bullar. Men vem vill äta stenhårda bullar när man kan få nybakade hemmabullar? Nej jag ska nog baka, om jag så ska bryta ryggen på kuppen. Han får bistå med massage. Det är i sådana här lägen som man önskar att man hade haft ont i en fot. Nej, nu ska den här onda ryggen masa sig in i duschen så att vi kommer igång med vår städdag. Aj, aj, aj:(

onsdag, april 02, 2008

Välkommen kusin!

Igår, äntligen kom tjejernas nya kusin Milton. Grattis Ninni och Micke! Fanny var överlycklig och tyckte att vi kunde hälsa på dem efter dagis idag. Jag försökte förklara att de var kvar på BB eftersom han var förlöst med kejsarsnitt. Jag har vid ett tidigare tillfälle traumatiserat min älsta dotter genom att på ett mycket förenklat och pedagogiskt sett berätta hur barn kommer ut. Efter det då vill hon ABSOLUT INTE ha en bebis i magen. Igår fick jag ju då också förklara hur ett kejsnarsnitt går till.
"Skär doktorn ett stort hål i magen då eller?" säger hon.
Jag svettas en aning och vill absolut inte säga fel:
"Ehh, ganska" säger jag tvekande.
"Jaha", säger hon och så var det inget mer med det.
Men hon har redan hela bilden klar för sig. Själv ska hon leka med sin kusin Bill som är ett halvår äldre och Lilly får leka med Milton.
"Fast han måste växa lite först, men det var väl bra mamma, att vi fick en varsin kompis som är kusin".
Ja, det var verkligen bra!