torsdag, juli 31, 2008

HURRA HURRA HURRA, IDAG ÄR DET TINAS FÖDELSEDAG, HURRA HURRA HURRA




Denna lilla bebis har idag hunnit fylla hela 30 år!

Hipp hipp hurra. (Lika bra att fira eländet)

söndag, juli 27, 2008

Färg på knutbrädor.

Jag smäller av vad bra det blir.

Hälpsam mamma (tack, tack, tack!)
Såhär kommer det färdiga resultatet se ut. Fint va?
All min lediga tid går åt till att måla, måla och åter måla. Men den som målar mest är nog min mamma. Och hipp hopp så var två av fyra väggar helt färdiga. Tänk när allt utvändigtr är klart. Det drömmer jag om.

3 år!

Vår bröllopsbild

Ingång till "vackert" fiolspel


Gifta


Svettig feberbebis
Idag är det tre år sedan jag och Micke gick längs gräsbeklädd altargång till falskt fiolspel. Och lika kära är vi nu som då. Vår lilla 1,5 åring som vi hade då har hunnit bli 4,5 år och lider av SVÅR mundiarré med inslag av SVÅR upprepningssjukdom "mamma, mamma, mamma, mamma, titta nu, titta nu, mamma, TITTA MED ÖGONEN!!!!". Familjen har även berikats med en lillasyster som i sin tur nu är 1,5 år. Och det är just detta lilla söta barn som ställer till våra bröllopsdagsplaner. Idag är nämligen den enda dagen på HELA sommaren som vi är tillsammans hela familjen. Vi hade planerat in en tripp till Skansen, men tyvärr så har Lilly väldigt passande fått feber. Men det ska inte stoppa oss från att umgås (hoppas jag). Solen skiner ju, och picknick kan vi ha på gräsmattan. Sedan får vi väl roa oss med att titta på katterna, myror och en och annan spindel. Man tager vad man haver:)

måndag, juli 21, 2008

Taket på plats!


Nu är taket på plats. Det blir så fint. Nästan hela framsidan är målad en gång, mest av min mamma. Tack mams, du är bäst. Snart är det dags för foder och spröjs, längtar även till att dörrarna kommer, då kommer man se hur det kommer se ut på riktigt.
Fint va?

Tips!

Vill passa på att blogga om en sida jag gillar mycket. made by canberger. Det har visat sig att två av mina vänner, nämligen herr och fru Canberger (Petra och Mattias) har dolda talanger. De gör helt ljuvliga smycken. Gå in och titta och inspireras du också.
Ha en bra regnig dag (har jag hört på nyheterna). Själv ska jag sälja kök hela dagen så det blir nog en och annan kund misstänker jag. Jag undrar om varenda människa här omkring planerar att renovera sitt eller sommarstugans kök under semestern. Roligare kan man väl ha?


lördag, juli 12, 2008

Nu har jag ryckt upp mig!

Risk för blåskatarr.

Blöt rumpa är som limmad rumpa, allt fastnar.

Får nog jobba på brännan lite

Redan dagen efter mitt deppinlägg så sken solen så pass att det inte gick att vara nere. Inget annat att göra än att dra på sig den nya bikinin och blotta sin bländbleka kropp på badstranden. Barnen badade och jag vadade. Det var svinkallt i vattnet. Lilly hade störst problem med allt grus som fatnade både här och där på kroppen. Fanny var mest arg över sjögräset som jagade henne, tills hon kom på att man kunde "fiska" sjögräs med en pinne, då var de toppen. En härlig dag med andra ord, men gårdagen bjöd på snoriga och småfebriga barn. Ja, ja. De har ju fått bada en gång i sommar i alla fall.

torsdag, juli 10, 2008

Kärva tider!

Jag är totalt deppig. Allt känns sådär lite hopplöst som det kan göra emellanåt. Och allt p.g.a. pengar. Detta nödvändiga onda. Som bekant så fyller jag snart år, nämligen 30 hela år. Det eländet vill man ju fira lite i alla fall. Från början så tänkte jag ha middag och fullt med gäster. Det fick jag stryka ganska snabbt. Jag inriktade mig då på någon lättare lunch, typ pastasallad...men nej, för dyrt. En snabb tanke blev korv med bröd...men hur kul är det på 30-års dagen. Skulle i.o.f. bli ihågkommen...men nej. Så ett kafferep med sju sorters kakor, bullar och tårtor, men vilket jobb. (det lutar ändå åt det). Fast det känns dötråkigt också. Jag bjuder alltid på kafferep. Jag som inte ens dricker kaffe själv.
Det var det.
Sen vill man ju vara lite fin också. Jag hade en föreställning om att gå och få anskiktsbehandlig (struket), klippt hår (struket) och kanske massage (struket). Sedan hade jag en dröm om en Odd Mollyklänning (för dyr), så kanske Lindex...eller nej, det blir nog H&M....eller om jag har riktigt oflyt så blir det en gammal i garderoben (åh vad deppro). Nya skor kan jag väl bara drömma om. Hoppas det är riktigt varm så jag kan gå barfota.
Vi pratade lite ekonomi igår, och eftersom Micke inte får någon lön i augusti (då han är tjänstledig) och räntorna går upp på vårt lån som ska betalas i september, så fick jag motvilligt säga till Micke att han inte behöver köpa någon present till mig. (Försöker intala mig själv att han bygger huset bara till mig som present, men det går sådär).
Företaget ska vi inte ens tala om. Allt som kommer in äts upp av den där JÄVLA skatten.
Skulle behöva skrapa fram en vinst, men har inte råd att köpa lotten.
Idag ska vi bara göra saker som är gratis (som igår). Rensa ogräs, städa inne (ÅHHH höjden av tråkigheter) och gå till lekpareken. Kanske att vi tar oss ner till sjön och doppar tårna.
Nej, nu får jag rycka upp mig. Jag har två underbara barn (som för tillfället håller på att slå ihjäl varandra över en docka) En underbar man (som håller på att slita ut sig). Och vi är friska (förutom värk i kroppen efter häckklippning och ogräsrensande)
Livet leker (?)