måndag, september 29, 2008

Dörrarna på plats, äntligen!



Nu, efter att väntat i 4 månader så är äntligen dörrarna på plats. När vi väl fick dem, efter att väntat i 3 månader så hade DHL skadat karmen. Suck! Efter några turer så skickar de en ny, och jo, ni gissade rätt, den var också skadad. Så Micke fick ta delar från två karmar och bygga ihop till en hel. Och nu sitter de då där äntligen. Fint va?
Förresten, vet ni vad fyra handtag med tillhörande lås kostar?
10 000 pix. Det är ju som ett rån. Men har man inte handtag blir det så himla svårt att öppna de där snygga dörrarna, och har man inte lås så får man väl ovälkomna gäster. Så vi betalar snällt.
Minsta fröken Engström spexade runt med sina hörselkåpor på. Det är nämligen väldigt läskigt när pappa sågar, men med dem på så är det lugnt. Fanny fick jag inte med på bild. Henne såg man bara som ett streck när hon varv efter varv sprang runt huset. Ni förstår, det är ju något nytt för henne. Vi bor ju i radhus, det går inte att springa runt här.
Ahhh, allt börjar komma på plats och jag längtar lite smått tills jag kan tända en brasa en kall söndagsmorgon i ett sprillans nytt hus.
Men innan dess så måste jag sova så jag orkar upp i morgon.
God natt!

söndag, september 28, 2008

Missförstånd

Härliga soliga söndagsmorgon?
Idag när solen skiner så tänkte jag att vi (tjejerna och jag) tillsammans med deras mormor skulle åka på naturbingo. Trots stor pensionärsvarning så är det ganska trevligt. Man går runt ett motionsspår med en bingobricka och kryssar siffror, samtidigt som man svarar på tipsrundefrågor (som alltid handlar om sånt som ingen människa under 70 kan veta). Stället heter Kvarnkojan. Fanny blev eld och lågor och undrade om hon fick leka där efteråt. Det finns en lång backe som barnen brukar springa i och jag trodde det var det hon syftade på, så visst skulle hon få det. Men sedan (här alldeles nyss) så uppdagades det att hon missförstått mig. När jag sa "kvarnkojan" tänkte hon "trasankojan" (som finns på Åbergsmuséet). Just nu är det mycket "slå hårt i dörren" "-JAG ÄR ARG PÅ DIG MAMMA!!!" och "-Jag tänker INTE vara glad".
Åhh vad det är härligt att ha barn:)

fredag, september 26, 2008

Kvällssysselsättning



Jag har i ungefär en vecka försökt mig på det superroliga dataprogrammet "illustrator". Jag är ganska kass än så länge. Men ovanstående illustration har jag lyckats knåpa ihop, är ganska nöjd. Idén har jag haft i ungefär 5 år då jag drejade en tandborstmugg med texten: "love me tänder" på (som min tandborste förövrigt står i). Lite Isaform inspiretat, men jag lovar Isa om du läser det här, jag har inte försökt att härmas och jag ska inte börja sälja illisar (är livrädd efter ditt inlägg om folk som kopierar). Nej, nu ska jag nog sätta på TV:n så att jag kan somna en stund framför den. Tidig morgon i det stora varuhuset i morgon.
Godnatt!

torsdag, september 25, 2008

Contura 550


Nu är den till 99% vald och godkänd av andra hälften av familjen. Kaminen till huset. Fin va?
Det bästa med den är att den inte har synliga handtag. Jag har märkt att jag blivit allergisk mot alla slags handtag på kaminerna som finns på marknaden, men den här har infällda osynlga handtag. I LIKE!
Ett beslut närmare inflyttning.

onsdag, september 24, 2008

Härliga känslor



Var upp en sväng till huset igår för att inspektera våra färdiggrävda garageuppfart och pakering. Igår var det ju helt undrbart väder, och för första gången på mycket länga så sysselsatte sig tjejerna utan att jag behövde springa efter. Lilly hittade den blåa hinken och fyllde den omsorgsfullt med singel, grus och lera innan hon välte ur allt och började om. Fanny gjorde geggamojja med hjälp av en pinne. Micke klättrade upp på taket för att justera ventilationsröret och jag stod en bit bort och tog kort. Och precis i den stunden, med solen i ryggen och ett underbart hus framför mig så fick jag den där känslan. En känsla av total lycka. Jag såg på dessa tre individer som jag älskar så mycket och kände verkligen att de var MIN familj. Den känslan höll i sig i någon minut och det var nästan så jag fällde en tår, ända tills Lilly börja kasta singel farligt nära bilen. Då var jag tillbaka.



En god morgon?

Ja, vad säger man? I morse hade jag sovmorgon. Det var tänkt så i alla fall. Efter 8 dagar på rad i det stora varuhuset, så var det så äntligen min tur att få sova. Men... jag har ju som bekant barn. Den stora dottern sov lydigt i sin säng, men det lilla behagade vakna 05.17. Är inte det kriminellt?
Då tackar jag min lyckliga stjärna att jag deckade i Fannys säng kl. 20.00 i går kväll. En halvtimme senare släpade jag mig över till min egen säng, satte på TV:n och somnade bums. Blev väckt, efter stor ansträngning, av maken som undrade om jag svimmat runt 22.00-tiden. Varpå jag hastigt borstade tänderna och tvättade bort utsmetat sovsmink innan jag deckade igen. Så trots tidig timma så känner jag mig någorlunda utvilad, men tänk vad utvilad jag hade varit om jag fått sova till 07.00.
God morgon!

måndag, september 22, 2008

Härliga 80-tal

Ja man känner ju lite press från en viss Evelina att producera inlägg på löpande band...
Jag har på sista tiden blivit lite av en "You Tube" fantast. Några år efter alla andra...som vanligt när det gäller mig. Men hur som helst. Vilken skatt. Just nu är jag inne på temat nostalgi. Jag surfar runt och visar Fanny vad jag tittade på när jag var liten. Känner en varm klumpkänsla i magen när jag ser gamla intron från alla det där härliga programmen. Men det finns (fanns) ett program som hela familjen ALLTID bänkade sig framför. Och vad jag minns då var det inte i samband med barnprogrammen, vilket var extra spännande. Jag talar ju självklart om Linus på Linjen. Fanny är också totalt såld, hon kan sitta här och se den ena episoden efter den andra. Men för henne blir det ju inte samma sak. Då 1985 så fick man vänta in de där magiska minuterna varje vecka. Det var tider det......
Och kolla in den härligt piffiga hallåan, det är ju så man mysryser.






söndag, september 21, 2008

Svarar på utmaning!

Jag har blivit utmanad av Sofia.

Så here goes:


Reglerna:
* Svara på alla frågor
* Välj ut 4 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din.
* Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!

1. Vilken mat äter du ofta?
Makaroner, alldeles för ofta. Men vad finns det mer som går att koka på 3 minuter?
2. När du är på kalas, är du den person som sitter eller du hjälper till att duka av?
Jag vill sitta och lata mig, och gör det ibland, men jag försöker så naturligt som möjligt låtsas som att jag gillar att hjälpa till och duka av. Nu var jag verkligen helt ärlig.
3. Var sitter du helst när du bloggar?
Där jag sitter just nu, vid skrivbordet på min skrivbordsstol.
4. Köper du ofta Triss?
Händer då och då, men jag är urusel på att vinna, och kan därför inte sluta tänka på att jag slängt 25:- i soptunnan, så jag försöker låta bli.
5 . Vilket land eller stad har varit din bästa semester?
Eftersom jag är hemskt oberest så måste det bli Sverige och Gotland. All stress rinner av en när man kommer dit. Längtar......
6. Vilken Tv-kanal tittar du på mest?
Det blir nog ganska jämt mellan 1:an, 3:an, 4:an, 5:an och tv4 fakta. Älskar att titta på TV. Kan sitta en hel dag. Skulle ALDRIG klara mig utan TV.

Utmaningen skickas vidaren till Millis, Isa, Mia och Petra.

Tjing!


onsdag, september 17, 2008

Ett steg närmare!

Nu är det påskrivet. Om en kommande besikning på huset inte ställer till det allt för mycket så ska allt nu vara klart. Köparna kändes bra, så det är okej att de ska bo i "mitt" hus.
Två nyheter denna kväll också. Ett glädjande och ett lite mindre glädjande.....

God natt! Ska upp före tuppen i morgon igen:(

lördag, september 13, 2008

"Är det någon som behöver bli räddad här?"

Denna låt har jag svängt rumpan till några gånger de senaste dagarna (fast den svenska versionen). Fanny har lekt Tarzan endast iförd trosor och ett par pantalonger som knutits runt midjan som skynke. Sedan har hon hoppat omkring högt och lågt och snällt kommit och frågat om någon behöver bli räddad.
Låten fastnar som tuggummi under skon i skallen, fast börjar man lyssna på texten så passar den inte riktigt in i den klämmiga melodin, med vad gör det? Mycket roligare att laga mat när man rör på gumpen, prova vet ja!



fredag, september 12, 2008

1:a, 2:a, 3:e SÅLD!

Nu är Skeppis sålt. 1 890 000:- blev det vinnande budet. Vi skriver papper på måndag, hoppas de inte hinner ändra sig.
Åhh vilken härlig start på helgen:)

torsdag, september 11, 2008

Olle Nyman

Tack snälla Isa (Isa form) för tipset om den underbara artisten Olle Nyman. Båda skivorna inhandlades fortast möjligt och sedan dess, nu är det flera månader sedan, har de snurrar ett antal tusen varv i någon av mina cd-spelare. En av låtarna är dessutom Fannys favorit som hon tvingar mig att spela på högsta volym i bilen, om och om igen. Hon kallar den för "höga låten". Den börjar faktiskt bli lite tjatig, men inte så pass att den inte går att lyssna på.
Så godnatt alla läsare och njut av en underbar artist;)


Spänningen är olidlig.

1 870 000:- är bjudet. Fortsättning följer.....

onsdag, september 10, 2008

Nu har budgivningen börjat!

Det blev budgivning, yes!
Just nu ligger budet på 1 830 000:-, och förväntas stiga i morgon. Vårt mål var
1 800 000, så allt över det är bara bonus. Ni anar inte vilken lättnad det är att slippa fler visningar. Men man ska inte ropa hej än.
Kommer somna med ett leende på läpparna än dock.

tisdag, september 09, 2008

Bästa låten genom tiderna.

För mig så är musik väldigt viktigt. Jag har alltid någonting, antingen radio eller en skiva på i högtalarna, och ja, jag sjunger i duschen.
Hur som helst. Alla har vi väl en låt som vi kan lyssna på om och om igen, som aldrig blir för tjatig. Den här är min.

YouTube - Joni Mitchell-California

Nu är första ronden över, phhu!

Vi överlevde!
Nu har det varit visningar på huset. 14 par första dagen och 11 par andra. Skönt! Jag som oroade mig att det inte skulle komma en enda. Själva uppehöll vi oss hemma hos min mamma. Eller superwomen mamma. Hon har tagit hand om oss på bästa sett, servat med mat och tagit hand om våra barn. Men vi var rörande överens om att vi längtade bort från varann. Vi längtade hem (alla utom Fanny som ville stanna hos mormor i 6 dagar), mamma längtade till lugn och ro och framförallt tystnad. Vi har sagt det förut men säger det igen: TACK SNÄLLA MAMMA.
Nu sitter jag här och väntar på att buden trillar in (och ojjar mig för att det inte blir ett enda). Ordningen är återställd.

torsdag, september 04, 2008

Jamen hur bra blir det inte då!

Huset i sin fulla prakt


Det blir så bra att man ryyyyser



Kolla, kolla, kolla. JAG SMÄLLER AV! Nu väntar vi bara på dörrana (som redan borde kommit), men vad gör det, nu har vi spröjs. Vilken fröjd för ögat.

NEEEEJ, och ett litet ja!

Som bekant så har vi visning på söndag och måndag på radhuset. Jag har nog med panik över att hinna klart tills dess, men det känns ändå som att vi har läget någorlunda under kontroll. I går ringde telefonen och det var mäklaren. Hon berättade att det hade varit omkring 1100 som hade varit inne och tittat på huset på nätet, allt över 500 är bra, så jag blev jätteglad. Sedan släpper hon panikbomben. En man hade ringt och "hittat drömhuset" (vårat hus), men han ska åka på semester på lördag och vara borta i tre veckor, så han undrade om vi inte kunde ha en liten visning för honom på fredag. PAAAANIK!!!!. Klart att vi säger ja, han kanske lägger värsta budet, vem vet.
Så hela denna dag är vigd till min favoritsysselsättning (inte), att städa, piffa och dona. Jag har 5 1/2 timme på mig innan tjejerna ska hämtas på dagis.
Stereon på högsta volym och förvandling till städorkan, så ska jag nog fixa det också.
Håll tummarna!