söndag, december 27, 2009

Grattis älskling!

Innan denna vecka med julklappar, julmys, snö och trevligt sällskap är slut vill jag gratulera världens bästa make på 35-års dagen. Du är bäst och jag älskar dig!
Eftersom jag i detta nu ligger i sängen med vår bärbara så har jag ingen bild att visa på födelsedagsbarnet, eller julen, men det kommer.
Men innan dess ska jag jobba två dagar på Ikea innan jag får några dagars ledigt igen.
På återseende.

tisdag, december 22, 2009

Send your own ElfYourself eCards

Nu är det nära!


God Jul på er alla!
Nu ligger paketen under granen och hårdbrödet är bakat, ahhhh.
Det jag önskar mig nu är en ny kamera, kanske att jag köper en till mig själv, det är jag värd. (Behövs inte minst när man blir tvingad att visa bilder som den ovan).

Om ni ska ut i trafiken så åk lugnt för guds skull (eller för er egen skull;)

Nu ska jag krypa ner i sängen, har ett helt hus att städa i morgon på förmiddagen, innan vi får besök av bästa väninnan.
Äntligen ska jag få se den lilla kulan.


söndag, december 20, 2009

Visst blir man lycklig av snö!


Snorig, rosig, snöig och lycklig Fanny


Du och jag kompis!

Det fullkomligt VRÄKER ner snö. Det är så det kittlas i magen av välbehag (enda tills jag ska ta bilen till jobbet i morgon bitti).
Jag och flickorna har tillsammans med den ömma mormodern varit i backen och rullat runt. Slutade med att vi åkte i rutschkanan i stället, den långa med två gupp. Min rumpa är öm. En vurpa hann jag med också, när jag skulle gå runt bilen. Pang så låg jag och krälade på min onda höft, ha ha.
Fanny och hennes kompis Maja har hela eftermiddagen klättrat upp på vår stora sten och sedan hasat ner. Upp och ner, upp och ner, precis som den var avsedd för när vi bestämde att den skulle vara kvar på tomten. Jag blir så lycklig.
Snart är det jul också. Alla julklapparna och makens födelsedagspresenter är inhandlade. Så skönt!!!

onsdag, december 16, 2009

Nytt jobb!

Oj, vilken vecka, eller vilken gårdag.
Jag fick ett nytt jobb igår. Så hejdå Ikea Barkarby, och Hej, Ikea Västerås.
Vecka 4 nästa år börjar jag som säljledare på Köksavdelningen. Jag kommer sakna ihjäl mig efter mina underbara arbetskamrater, men det ska bli otroligt roligt att få sätta tänderna i något nytt.
Heja mig!

söndag, december 13, 2009

Julbord på Luciadagen

I dag är en annan dag. Gårdagen blev bättre bara jag kom till arbetet och träffade alla mina underbara, glada medarbetare som alltid lyckas få en att le och skratta, TACK!
Flickorna hade också skött sig, mycket berodde nog på Mac Donalds-besöket. Tack för skräpmat.
Idag, denna gråa luciadag ska vi på julbord. Vi ska till Ekolsuns Värdshus. Har varit där en gång på lunch och det var mycket trevligt. Kul att träffa lite släktingar också.

Tjejerna sitter i badet och ser fram emot att klä på sig sina nya fina kläder med massor av glitter på. Ha en riktigt trevlig 3:e advent, för det tänker jag ha.

lördag, december 12, 2009

HERREGUD!!!!

HERREGUD vad mina flickor kan reta varandra, på högsta volym, sedan 06,30 i morse. Själv har jag en "icke bra magdag" vilken jag HATAR, blir trött och irriterad. Dessutom ska jag åka till arbetet nu och jobba till 20. I bland bara orkar man inte med sitt liv. Idag är en sådan.
GIV MIG STYRKA (och glada, snälla, tindrande barn....snälla, för den snoriga makens skull)

torsdag, december 10, 2009

Har blivit med överkast.


Kors i taket. Jag har köpt överkast. I 10 års tid har vi varit utan, har liksom inte hittat det rätta. Efter mycket kökande hittade jag det perfekta på H&M Home. Sagt och gjort. Bara några knapptyrck. Men döm om min förvåning och besvikelse när leveransen skulle ske i februari. För nu helt plötsligt blev det livsviktigt med ett överkast före jul. Gick länge och tittade på ovan avbildade överkast på jobbet. Men inte förrän jag var i Västerås på Ikea och jobbade en helg och så överkastet bädda på en säng kände jag mig säker. Nu är det inhandlad som ni ser och fint blev det också. I går var det dags för mig att fara till Västerås igen för en anställningsintervju och då passade jag på att inhandla stjärnan "KALLT" i röd filt som jag hängt ovanför vår säng. Den har nämligen varit slut i Barkarby ett antal veckor, men i Västerås fanns det en kvar till mig, Lycka.
Nu ska jag fortsätta att städa....roligare kan man ju ha, men det är så härligt när det är klart.

måndag, december 07, 2009

2:a advent

2:a advent blev en händelserik dag. Jag har lite träningsvärk i armarna och ont i ryggen.
Morgonen började med skridskoåk. Alla åkte utom jag, jag har ju ingen hjälm, och då får man minsann INTE åka. Efter lunch tog vi bilen till Sigtuna för julmarkanad. Det var massor av folk, och stånden var väl inte de roligaste, utan höjdpunkten var att träffa tant grön, tant brun, tant gredelin och farbror blå. Till och med Pricken fick vi träffa. Tyvärr bjöd tant brun på äckliga pepparkakor (enligt döttrarna).



Vi handlade i alla fall brända mandlar och stora skruvade klubbor som kladdar överallt och fastnar i håret, precis som det ska vara. Hittade även den finaste grinden jag sett, var tvungen att fota.



Fanny agerade fotograf under större delen av dagen, så även jag och maken fastnade på bild. Det är lillasyster ni ser längst ner i högra hörnet. (Eller mössan i alla fall)



Tog en sväng utanför julmarknadsområdet och gick in i en gammal ruin. Det var väldigt svårt att förstå varför kungen och drottningen var döda, och i vilket rum sov de egentilgen?

Sedan begav vi oss hemåt. I kylen väntade en stor pepparkaksdeg som jag gjorde kvällen innan. Tog fram min låda med pepparkaksformar (som jag är totalt svag för, därav antalet). Flickorna hade (till deras besvikelse) fått en varsin kavel i advetspresent som kom väl till pass nu.



Degen hade jag för första gången gjort själv. Har alltid trott att det är så svårt, men det var ju lätt som en plätt. Tyvärr blev den lite smulig, så det var svårt att få kakorna att hålla ihop. Men goda och knapriga blev de. Och som vanligt när barnen fått äta tillräckligt med deg och den stansats ut ett gäng kakor, så tröttnar de. Den ömma modern fick då baka klart. Därav träningsvärk (knåda kall och hård deg) och ryggsmärtor (stå som en banan och knåda och baka).



Efter baket var jag så trött och hungrig att det blev köpe pizza, sedan var det pepparkashusets tur att få kärlek. I år var jag så vis att vi spritsade och dekorerade alla sidorna INNAN det sattes ihop. Flickorna fick ett varsitt tak och jag fixade väggarna. Snabbt och smidigt utan fadäser. Jag brände mig inte ens en gång på det brända sockret. Har nästan gått för bra i år. Jag antar att hela huset kommer åka i golvet eller något, för så här smärtfritt går det aldrig för mig.



Dagen till ära tänkte jag viga åt julklappshandel, men som sig bör så har jag någon av barnen hemma för kurerande av sjukdom. Lilly denna gång, ögoninflammation. Jag smäller av. 6:e veckan med någon av barnen hemma, aaarrrghhh.

Så HO, HO, HO. Snart är det jul!



torsdag, december 03, 2009

Skostrumpa nr: 2


Häpp!
Så var Lillys strumpa också klar!
Fina va?
Jag gillar 10 minuters pyssel:)

Skostrumpa


Så i sedvanlig ordning så kan jag inte hålla mig borta från tyg och annat skoj när jag är hemma med sjuka barn.
Idag blev det en julstrumpa (sko) till Fanny. En till Lilly ska också tillverkas. Tyget har jag fyndat på tradera för typ ingenting och knapparna är farmors gamla.
Ganska gullig tycker jag.

Nu sätter jag ner foten!


Oj, vad jag börjar tröttna på det här. Alla sjukdomar. Nu är det femte veckan i rad som jag eller Micke måste Vabba någon av dagarna. Den här gången är det Fanny. Ont i örat och täppt Snällaste Morfar´n var hemma med Fanny i tisdags och jag i går och idag. I morgon får hon gå, det är kort dag på dagis så det borde inte vara några problem. Det är det som är så jobbigt med öronvärk. Ena sekunden är hon som vanligt, och pang, så är det en ledsen och hängig flicka som sitter och lider i soffan. Lite Alvedon och värken är som bortblåst. Segdraget minst sagt.
Men något positivt har det kommit av det: Jag gjorde rent kylen igår. Rensade ur och torkade rent. Nu är julmaten välkommen.
Och lite mysigt är det när det äntligen blivit kallt. Vi eldar och eldar här inne, och så tar vi en sväng i frostrik skog för att få lite frisk luft.
Och vet ni, igår när vi hämtade vitmossa (ja, jag är lite sen med ljusstaken, men jag jobbade ju i helgen) så hittade jag kantareller. Stelfrusna, men än dock. Jag som aldrig hittar kantareller när jag är ute och plockar svamp, men när det ska plockas vitmossa så bokstavligt snubblar vi över dem. Stora var de också. Vi lever i en upp och nervänd värld.