onsdag, april 28, 2010

Klar!


Så nu är filtarna tillverkade och klara att skickas, ahhh.
Städade lite i Lillys rum och hittade en teckning hon kom hem med från dagis för någon vecka sedan. Hennes allra först huvudfoting. Jag bara ÄLSKAR. Min lilla snutt börjar bli stor.



Duktiga jag!


Nu måste jag skriva om hur duktig jag är. Jag har de senaste dagarna: Motionerat så att jag har riktigt ont i kroppen, dagen till ära har jag t.o.m. joggat en bit. Okej, jag erkänner, jag kommer inte så många meter innan jag har andnöd. Men någonstans måste man börja. Jag har även hunnit med att deklarera. Och det är nog rekord på mer än ett sätt. Jag är klar med deklarationen innan april månad är slut, det har aldrig hänt. Jag har även deklarerat helt på egen hand utan att konsultera min mamma, vuxenpoäng. Det är nästan så jag är tacksam mot den där jobbiga, men ack så trevliga skattesnubbe som tvingade mig att skicka in en massa blanketter och momsbilagor förra året. Tack!
Sedan har jag gjort två beställningar. Blir så glad när det kommer beställningar bara sådär. Två stycken spindelmössor har skickats, och två "liten björn" filtar ska iväg idag. Men innan dess måste den här svettiga trötta "kommer-ha-träningsvärk-i-morgon" kroppen in i duschen. På återseende

torsdag, april 22, 2010

Har fått nog!!!!!

Ibland köper man saker på impuls, inget konstigt. Jag har den här veckan på impuls, vaccinerat mig mot fästingar och satt in en hormonspiral. Bara sådär. Det sistnämnda gjorde jag idag efter att jag fått nog på jobbet igår, av att må illa, ha så ont att man knappast kan stå och allmän sjukdomskänsla. Alltid en gång i månaden. Så nu har jag ännu ondare.....men vi ser framåt och hoppas på det bästa. För jag har fått nog!

onsdag, april 21, 2010

Mord i Bålsta

Igår hittades kvarlevorna efter en, vad de tror, 18 årig kille i "min" skog. Skogen där han hittades gck jag ii flera gånger i veckan innan vi flyttade hit. Det är också den skogen som flickorna går till en gång i veckan med dagis. Hua inte kul.
HÄR kan ni läsa om det.
Nu ska jag göra mig iordning för monsterpass på jobbet. Tjing!


söndag, april 18, 2010

Kalas, kalas och åter kalas

Nu ska jag, på minsta möjliga tid, redogöra för helgen.
Igår hade Fanny sitt barnkalas, 12 barn med energi som skulle räcka till dubbelt så många. Men jag måste börja redan i fredags.
På jobbet hade jag det minsta sagt stressigt i fredags, inte bra för att det var mycket där, jag visste också att jag hade en massa att göra när jag kom hem från jobbet sen. Micke skulle ut på gallej och det behövdes städas och bakas. Hade ingen lust. Men i bland blir det bra ändå. När jag klev innanför dörren hade Micke städat hela huset OCH köpt blommor till mig.



Så med ens gick det bättre. Efter att jag ätit och vi skjutsat iväg maken till restaurangen där han skulle äta så åkte vi hem och bakade dubbel sats bullar. Flickorna ville självfallet vara med och kvala, rulla och sockra. Tiden gick....



Det var långt efter flickornas sängtid då vi var mitt uppe i baket.





Och när sista plåten stod i ugnen var klockan redan...


Strax efter nio var hela bänken full med ca 130 bullar. Nöjda var vi.



Flickorna somnade vi tiotiden och själv blev jag väckt av Micke vid tolv, då låg jag fortfarande i Lillys säng, jag var visst också lite trött.

Så var det då äntligen lördag, som Fanny har väntat. Hela tio dagar efter hennes riktiga födelsedag fick hon äntligen ha sitt skräckkalas. Själv var hon utklädd till häxa. Tyvärr har jag ingen bild på henne med näsa och hatt och allt, men lite bilder har jag. T.o.m. jag fick vara med på ett hörn. Ni förstår att jag hade fått stryk av ett spöke under natten. För på natten förvandlas det här huset till ett spökhus (fast bara på låtsas)



Lilly var spöke.



Kiss var på besök också.



Fanny stora kärlek var också på plats.



Och andra läskiga kompisar.





Och den slagna mamman.



Denna dag bjuder på dansträning för båda flickorna och fika för släkten. Sedan har vi firat Fanny så det räcker. Har i alla fall fått en stärkande promenad nu på morgonen i skogen (som jag har längtat). I morgon är det dags för jobb igen. Den här helgen har bara flugit förbi. Men än är den inte slut.

onsdag, april 14, 2010

Nya knoppar gör mig lycklig!

Ett snabbt inlägg innan jag måste fara iväg till Västerås för en dag fylld av köksförsäljning.
Gårdagen tillbringades dock i den stora staden Stockholm för att inhandla attiraljer till Fannys stundande "skräckkalas" som hon har på lördag. Och i förrgår fick jag sådan himla lust att åka till Indiska, så då gjorde jag det. På bilderna nedan (jag vet, jag borde stajlat lite, men det är "kreativt kaos" som råder) så ser ni mina indiska-fynd. Nya porslinsknoppar till arbetsrummets pentry, I like.

Ha en bra dag!










måndag, april 12, 2010

Härliga illustrationer

Idag är jag ledig, efter att ha jobbat hela helgen med hysteriskt mycket folk så förtjänar jag lite ledigt tycker jag. Men tusen saker har jag att göra, vet inte riktigt var jag ska börja. Innan jag sätter igång måste jag blogga lite, eftersom jag aldrig hinner/orkar när jag jobbar.

På mina flickors väggar i deras rum hänger en varsin superfin tavla som min kära vän och kollega har gjort till dem. Så fina! Kolla in hennes nya hemsida. Inom kort kommer det gå att beställa sådana tavlor i alla bokstäver (men vi var först, hi hi)






Men det är inte bara hon som är konstnärlig. Fanny älskar att rita. Jag ser mig själv i henne jättemycket. Om hon är i sitt rum så sitter hon och ritar. Den ena teckningen efter den andra. Jag har (jag vet, jag är hemsk, men det går inte att spara på allt) slängt flera kilo teckningar och målarböcker nu senast när jag städade. Men godbitarna sparar jag i en pärm. Den här är en av dem. Hon har ritat av sin familj "vi har färgat håret". Jag bara älskar den. Micke har t.o.m. fått skägg och så har hon ritat en bulldog på hans t-shirt precis som han har i verkligheten. Barnteckningar är helt klart bäst.



torsdag, april 08, 2010

Fängslad groda, höjdpunkten på min dag.

Nej, Fanny är inte frisk än. Alvedon har intagits tre gånger idag och jag räknar med att få gå upp och ge henne det i natt också. Dagen blev ju inte alls som jag planerade, men vi har lyckats få tiden att gå i alla fall. Vi har skrivit inbjudningskort till Fannys skräck-kalas, läst bok, sovit i soffan båda två, spelat yatzy (Fanny vann med ett ynka poäng) och roat oss med att fängsla in en blå plastgroda i ett trätorn. Se bilderna nedan. Han hade inte en chans, ha!

Många pinnar blev det


Vem är det som sitter där inne och skäms?


Flina lagom....vi vann!




Feber!

Jaha, 6 år och 38,5 i feber. Jag som hade så många planer idag. Jag skulle ta en långpromenad i solskenet, storhandla mat, deklarera och fixa här hemma. Det sistnämnda kan jag ju fortfarande göra. Jag kanske ska börja med att klä på mig, tappade liksom all lust i morse. Men så är det ju. Barnen passar på att vara sjuka på mina lediga dagar. På ett sätt är de ju rätt så ekonomiska;)

Nerbäddad i soffan framför Scooby Doo, Fanny klagar inte.


Ute skiner solen....jag vill ut.


onsdag, april 07, 2010

Fanny 6 år!!!!

Idag fyller vår stora tjej 6 år. Hipp hipp hurra!
Dagen har spenderats tillsammans med pappa Micke inne i stan, medan jag jobbade till 17.00. Sedan köpte jag två bakelser som vi delade på så att det blev lite födelsedagskänsla även nu på kvällen. Puss min stora lilla tjej.

Mycket sömn var det i ögonen till att börja med.....


men det gick snabbt över.


Bästa presenten....en sparkcykel, eller jag menar en COOL sparkcykel


Sparkcykeln provades tillsammans med den nya hjälmen, funkade fint.


Ljus måste blåsas när man fyller år, även om de sitter i bakelsebitar.



Blåååååås!



söndag, april 04, 2010