torsdag, juni 30, 2011

Emil i Lönneberga? Nej, Lilly på Blåklintsvägen



Ja, jag vet inte vad jag ska göra med min extremt olydiga och trotsiga fyraåring. Idag har jag gjutit plattor till min gång som jag nämnt tidigare. Hade en låååång föreläsning om varför man inte fick röra plattorna. Både Lilly och hennes kompis nickade förstående Men det man inte får, det är det roligaste, eller? Åkte iväg en sväng till Mickes jobb för att be honom kapa det lång avloppsrör som jag använder som form när jag gjuter. Grannen kollade barnen. Aha, tänkte barnen och sprang hem till oss och "provade" plattorna, båda två som jag hade gjutit. Tur var att de fortfarande var så pass blöta att det gick att korrigera, men ändå. Härom dagen höll jag på att bli galen igen när Lilly varit inne i växthuset (mitt lilla skötebarn) och plockat alla tomater, och det dagen efter att jag sagt åt henne när hon kom med en grön tomat i munnen. Trodde att bestraffningen hade tagit då hon fick stanna resten av dagen på sitt rum (med undantag för middagen), då hon grät och skrek och ville säga förlåt. Men idag hade hon på egen hand, utan lov, skördat den första färdiga Västeråsgurkan och kastat den i diket utanför (?). "Ingen aning" svarar hon när jag frågar. Hoppas att vi nästa år tittar tillbaka på det här och skrattar, för det gör jag inte nu. "När jag blir sju år, då ska jag bli lydig" sa hon när vi skulle sova. Det är tur för henne att hon är så söt.....

Läskigt

Vilken tur att jag var ledig idag, och vilken tur att det inte var någon fara för mina arbetskamrater.



söndag, juni 26, 2011

Pez för hela slanten


Fanny har tagit bort sina "My little pony" som hon förut radat upp på sin tavelhylla ovanför sin säng. Hon vill inte längre ha dem för de är "töntiga", så då har vi radat upp pez-figurer i stället. Vi hade ett gäng hemma och ett gäng köpte jag på tradera för 20:-, de hade lite defekter, var lite kantstötta på fötterna och kunde inte riktigt stå, men det lösta vi med häftmassa så nu står de stadigt. Fattas dock några, så har ni några som ligger och skräpar så finns det en sjuåring som tacksamt tar emot:)

onsdag, juni 22, 2011

Gräva, gräva, gräva


Idag har varit en alldeles perfekt dag vädermässigt. Jag bestämde mig för att fortsätta på mitt projekt som jag påbörjade förra året, nämligen att gräva för gångplattor som jag sedan gjuter på plats i betong. Jag har dragit lite på det för det var så jäkla hårt och svårt förra året. Men så tänkte jag, att det borde vara lättare nu när det har regnat och det inte är så torrt och packat i jorden, och jag hade rätt. Jag grävde nio hål på fyrtio minuter. Det gick som en dans. Jag är inte riktigt klar än, de ska gå runt huset och bort till altanen, men det var så mycket sol och varmt just där att jag sparar det till senare. Nu måste vi iväg och köpa betong, synd att de är så tunga, annars kunde jag gjort det själv utan makens starka armar. Kommer bli så bra!

måndag, juni 20, 2011

ny mobil

Har en ny mobil. En smartphone. Man är ju inte riktigt van än, men nu har jag lyckats blogga från den i alla fall :-D

lördag, juni 18, 2011

Möte idag.


Avdelningsmöte idag. Grattis till mina arbetskamrater (och mig)

Trött.


Det är min jobbhelg och idag börjar jag 8. Då måste man gå upp tidigt. Jag är trött! Tur ändå att solen har gått upp, gör det lite lättare då.

fredag, juni 17, 2011

Trött


På väg till bio, lite tröttsamt att åka bil.

Kjol


Min man klär sig i kjol på jobbet. Ska jag vara orolig?

onsdag, juni 15, 2011

Det växer och frodas




Nu är skorna beställda tack vare en anonym tipsare så fick jag dem något billigare. Det tackar vi för:)
I växthuset frodas det, några nya bilder innan jag tar mitt pick och pack och far till jobbet.
Gurkan är snart dags att skörda och Lillys tomater som de satt på dagis börjar bära frukt nu. Pumpan som jag fick av Ulrica på jobbet växer också så det knakar. Jag älsker verkligen mitt växthus!

måndag, juni 13, 2011

Nya skor

Jag behöver nya skor till jobbet, funderar på ett par Easytone från reebok. Någon som har provat? Tänkte att när jag ändå måste gå och stå hela dagarna så kan jag väl träna baken och benen på samma gång. Svider lite i plånboken dock, men är de bra så är det värt det. Tänkte även beställa från Brandos på nätet. Fri frakt och fri retur inom 30 dagar. Gillart. Någon som har provat Brandos?

Skor från Brandos.se!
Reebok: Easytone Trend II från Brandos.se



fredag, juni 10, 2011

På väg!


På väg till skolavslutning.

onsdag, juni 08, 2011

Ikea är bra till mer än inredning.


I hela mitt växthus odlar jag i hinkar, och inte i vilka hinkar som helst. Ikeas återvinningskärl. På bilden odlar jag potatis i rationell 14 l. Några hål i botten bara.

söndag, juni 05, 2011

Förtydligande

Förtydligande: De två senaste inläggen var från fredag och lördag. De fastnade i mobilen och publicerades idag...

Måste hinna ut.


Nu passerar jag den vackraste platsen runt spåret. Måste gå en sväng nu när jag ska jobba hela denna vackra dag. Ladda.

Bland alla människor.


Vi är på skansen, i värmen, med alla människor. Jag säger inget mer.

lördag, juni 04, 2011

Lilly har lärt sig cykla!


Titta vad Lilly lärt sig alldeles själv idag när jag var på jobbet. Hon har absolut inte haft någon balans alls när vi har tränat, men igår såg vi tecken på att det kanske var på gång, och idag när Micke kom ut så cyklade hon fram och tillbaka som om hon aldrig gjort något annat. Micke filmade och det var det första han visade mig när jag kom hem. Jag ville bara slänga upp dörren till Lillys rum och pussa, pussa, pussa henne, min stora lilla tjej, men hon sov ju så lugnt i sin säng. Mamman är i alla fall väldigt stolt!

(Försöker lägga in filmen Micke filmade, men min blogg vill inte samarbeta:(

torsdag, juni 02, 2011

Grafitti


Jag har köpt nytt nagellack, som heter grafitti och kommer från Isa Dora. Det krackelerar. På bilden har jag ett rosa nagellack under och det ljusblåa ovanpå. Hur kul som helst (Jag vet att jag har kladdat utanför, gick lite snabbt). Finns i en massa färger, men kostar en del. 70:- är kanske lite väl för ett nagellack, men men....