fredag, augusti 26, 2011

Mer pysselnödig


Medan andra har fredagsmys med en rolig film så har jag suttit och lagt pärlplatta. Det är ju hur kul som helst kan jag meddela.
En uggla som jag ska ge till min arbetskmarat Helena som har velat ha en virkad uggla sedan hon såg min bokuggla, hon får hålla till godo med denna så länge. En ninja som jag fick insiration från bloggen med skorna, dessutom har min syster varit i Kina och är i detta nu i Japan, vilket leder oss in på geishan. Svampen från Mario ska Fanny få, egentligen om man ska göra den "på riktigt" så blir den större, men visst ser man vad det är?
Nu måste jag nog krypa ner i min nybäddade säng, det är ju jobb i morgon (och ja, jag hann dammsuga hela huset:)







Pysselnödig

Egentligen skulle jag dammsuga, men jag blev pysselnödig. Hittade de här underbara converce-skorna på pysseltajm och var tvungen att prova. Jag hade ingen platta med piggarna i perfekt rad efter varandra, men de blev ganska bra ändå eller hur? Kanske ska fästa ett snöra i dem och använda som "boksko"?
Måste bara visa Fanny fantastiskt fina piraya som hon gjort i skolan. Åh vad fin den är:)
Nej nu måste jag sätta fart.








onsdag, augusti 24, 2011

Herr spindel och hans kompisar!


I morse när Fanny drog upp rullgardinen hördes ett skrik inifrån rummet. "Mamma, kom och kolla" Jag sprang dit och fick se en stadig spindel som vävt sig ett nät utanför fönstret, hela fönstrets bredd. Själv satt den och vaktade i mitten. Vilken tur att den höll sig på utsidan. Sedan tog jag mig in i Lillys rum och drog upp rullisen. Jaha, där satt en till som också hade vävt sig ett nät över hela fönstret, som tur var på utsidan. Utanför var det dimmigt och daggigt. Senare när vi åkte till skola och dagis såg jag att det var liknande spindelnät i hela diket längst med vägen. De kanske hade konferens?

tisdag, augusti 23, 2011

Första läxan!



Min stora fis har ju som bekant börjat i skolan. Idag fick hon sin första läxa (och garanterat inte den sista). Man skulle rita och berätta om sin familj. Visst blev vi fina?

måndag, augusti 22, 2011

Virkad bokuggla

Ja, jag sa ju att jag hade börjat virka. Igår när jag lagt Lilly så satte jag mig och virkade en "bokuggla". Hade inget mönster utan gjorde på fri hand. Har sett några stycken på nätet och tyckt att de varit söta. Min blev kanske i största laget, men ganska söt tycker jag. Enkel, men tog lite tid med alla delarna. Nu när jag ska börja plugga och läsa så mycket så är det bättre att ha en söt uggla som bokmärke, än ett trosskyddspapper som jag har haft innan. Nu ska jag göra iordning mig för min sista vecka på jobbet innan plugget börjar. Längtar!






onsdag, augusti 17, 2011

Första skoldagen!

Första dagen i skolan idag för Fanny. Första dagen i "riktiga" skolan. En riktig ettagluttare. Min stora tjej. Ville föreviga dem innan det var dags. Som ni ser på bilderna var Fanny riktigt sammanbiten. Tror att hon var lite spänd. Kläderna var såklart valda för flera veckor sedan, jag fick snällt ställa mig och stryka här i morse. Åh vad tiden går fort.







fredag, augusti 12, 2011

Virkgalen

Nu har jag kommit in i någon virkningskoma. Har virkat det beigea fodralet till min mobil för den bara halkade ur det jag hade. Sedan fick jag en beställning på det svarta fodralet av en kompis. Sen fick jag lust att virka ett fodral till en tampongask, så då gjorde jag det, med volang och allt. Det ska jag skänka till en kompis som ska sluta på jobbet, som jag kommer sakna massor. Hennes favoritfärg är lila (vilket är den färg jag tycker minst om). Roligt är det i alla fall. Nästa projekt blir en apa till en liten tösabit som jag hoppas vill titta ut snart.







söndag, augusti 07, 2011

Tomater

Nu har jag börjat skörda mina tomater, äntligen börjar de bli mogna. Har ni sett vilka fina? Har en gul variant som är alldeles limegrön inuti, den är hur god som helst. Mmmmmmm






lördag, augusti 06, 2011

Min fina familj

Nu blir det fotomaraton. Börjar med bilder från den nya lekparken vid Åbergsmuséet och avslutar med bilder från Tom Tits. Håll till godo.