tisdag, november 29, 2011

Nötknäckaren


När jag var liten och det närmades sig jul älskade jag att titta och skrämmas av denna nötknäckare som min farmor och farfar hade hemma hos sig. Fick ett infall just nu för att titta på tradera om de säljer några liknande och hittade exakt samma (hur stora är oddsen). Får se om jag vinner. Tror att det är min pappa som har nötknäckaren nu efter att farmor och farfar gått bort, men det skulle vara så fint att minnas de jularna. Hoppas jag vinner

söndag, november 27, 2011

Vill ha


Snart är det jul och jag har nu hittat något som jag verkligen vill ha. Denna underbara flodhäst i konstläder från anyhow.se. Så om någon känner att de har 460:- till övers för att berika mig med det finaste bokstödet så tas det tacksamt emot (synd att maken så sällan läser bloggen och att de inte då har en behändig av och på knapp som kanske lyser, då hade chansen varit större). Men är den inte underbar?
Själva har vi städat och fejat fram ljusstakar och stjärnor här i dagarna två. Samtidigt som jag har tokångest över hur jag ska kunna producera fram 3-4 A4 sidor med analytisk tex om sagolitteratur, "I den här uppgiften ska ni utifrån både facklitteratur och skönlitteratur visa hur stoff och motiv övertas på olika sätt, hur stoff och motiv framför allt varieras men också hur det transformeras, dvs. arbetas om med förändringar, till berättelser som inte kan kallas varianter men som ändå innehåller samma eller likartade motiv.". Ångest var bara förnamnet. Att läsa på universitetet är ingen dans på rosor. Hua.

tisdag, november 22, 2011

Stickad lampskärm


Jag har blivit inspiread, av en annan blogg, en annan bloggerska. Fast jag skäms lite, för det är hennes misslyckande som har inspirerat mig till att göra det hon misslyckades med. Läs om hennes stickkurs HÄR, skrolla ner till inlägget som heter "Bland pinnar och snören". Jag har nämligen stickat mig en lampskärm. Det var inte svår, MEN det är för att jag redan kan tekniken, och Matilda, du har inte valt den allra enklaste tekniken att börja sticka till. Sticka en skärm med bara räta maskor och lär dig det först (samma som den röda halsduken som någon stickade till dig) (youtube rules när man ska lära sig nytt). Hur som helst. Köpte lampfoten och skärmen på Rusta för 39 rep. 49 kr. Nu lyser den så fint i vårt sovrum. Helt perfekt är den inte, men är det inte det som är tjusningen när man gör själv?

måndag, november 21, 2011

Rusta för hela slanten


Ibland blir man så lycklig. Jag har varit på Rusta och köpt en timer som jag nu har satt i växthuset, där även den 1 meter i diameter stora stjärnan hänger. Jag VET att jag är tidig och jag HAR ångest över det. Det är det värsta jag vet när man tänder ljusstakar och stjärnor i förtid, men risken är väldigt stor att dörren fryser igen och då kommer jag inte in där förrän i vår. Hur som helst, när jag var på Rusta hittade jag två julklappar var till flickorna och det här illsöta fröhuset i lackad plåt för 69:-. Ja men jag dör så fint det är. Nu är det laddat med frön och hänger så fint i skogen. Ahhhh.




tisdag, november 15, 2011

Pixiboken i en butik nära dig (snart)


Nu har den kommit. Pixiboken i egen hög person. Åh vad roligt det är att ÄNTLIGEN få hålla den i handen. Några veckor till dröjer det dock innan den finns i butik, nämligen den 20:e december. Billig och bra liten julklapp. Har fått läsa den flera gånger för flickorna. Fanny sa: "Mamma, du skriver så roligt och Millis ritar så bra". Mitt lilla hjärta. Appropå Fanny, hon har varit så duktig i dag och lagat sin första tand. Utan bedövning och gapade så fint hela tiden, trots att det gjorde ont, men så har vi väldens bästa tandläkare också. Sigrid. Konstaterade just att hon lagade min fösta tand när jag var sju år (inte för att hon ska känna sig gammal eller så). Sen när vi kom hem drog jag ut Fannys lösa tand som har besvärat henne i veckor. Allt detta mitt i en jobbig förkylning. Hon kan hon min äldsta.

måndag, november 14, 2011

Nya skor!


Jag har köpt nya skor, och det var på tiden. Jag har letat efter skor hur länge som helst, och som finsmakaren jag är så föll jag självklart för ett par svindyra Eccoskor. 1300:-, men hade sådan tur att de hade 20% rabatt på Eurosko där jag köpte dem, men lite över tusenlappen fick jag punga ut. Det är jag värd. Hur sköna som helst. Vet ni, det allra roligaste i den här historien är att jag alltid har hatat kilklack. Tyckt att det är så fult, tycker det fortfarande på massor av skor, men det här skorna är så snygga. Vad tycker du?

tisdag, november 08, 2011

Massor av lökar...


I helgen var det min jobbhelg. Jättemycket folk på lördagen och något lugnare på söndagen. Det gjorde att jag hade tid och sitta i vårt tryckrum för att trycka köphjälpar. Som tur var kom en tjej från gröna rummet (avdelningen med blommor) för att skriva ut en skylt. Hon berättade att de fått en hel pall med tulpanlökar som måste säljas slut illa kvickt så de var sänkta till 9:- paketet. Jaha, det var bara att handla efter jobbet. För ett par veckor sedan köpte jag massor av lökar på plantagen så jag hade verkligen ingen plats kvar, så det blev till att gräva en helt ny rabatt, och två paket satte jag i skogen precis efter vår tomt. Kommer bli kanon. Blev så lycklig att det fanns "queen of the night" den är min absoluta favorit och slutsåld överallt (förutom på ikea i Västerås). Köpte även en advetssjärna i papp som är 100 cm i diameter, den ska få hänga i växthuset och lysa upp. Kommer bli så fint. Nöjd! Fast riktigt klar med lökarna är jag inte. En av de röda kartongerna ska jag sätta i kruka inne och hoppas på att de kommer upp lagom till jul, måste köpa jord bra... Mycket nu.

tisdag, november 01, 2011

Höstpyssel






Usch vad mörkt det är nu. Svart som natten och klockan är bara halv fem. Hua. Vad passar bättre än att pyssla när det är så svart och tråkigt ute? Jag och Lilly har i alla fall sysselsatt oss med lite pyssel efter dagis och fritids. Vi började med att göra fågelmat av coccosfett och solrosfrön. Nu väntar vi bara på att det ska stelna så det kan hängas ut till fåglarna. Sedan klippte jag ut en prinsesskrona av en gammal toarulle och så målade Lilly den med glitterfärg. En liten gummisnodd under hakan och sedan var det fritt fram att leka Prinsessa, mamma och moster (jag var mostern som hade en bebis, och vi åkte buss i Lillys säng, ända tills jag blev sjuk och var tvungen att opereras i ansiktet) Sedan knackade det på dörren och Lillys kompis kom och befriade mig från leken:)

Bakat


Man måste ju baka när någon fyller år, så det gjorde jag igår. Mönstret från boken "Välkommen till Virkligheten" av Annika Messing. Hennes hemsida hittar ni HÄR