onsdag, december 28, 2011

Hjälp mig att välja

Nu är vi inne i reatider. Jag ÄLSKAR ju Swedish hasbeens, har ett par själv som jag använder massor, men mycket vill ha mer. Nu har Swedish hasbeens rea. 30% på allt. Men vad ska jag välja, snälla hjälp mig!

Nr 1

Nr 2

Nr 3

Nr 4



tisdag, december 27, 2011

God fortsättning!



Supersnabbt inlägg. Flickornas mjukaste (om man bortser från morgonrockarna i fleece) julklappar. Lillys i helsvart som genast blir en ninjadräckt och Fannys randiga fina. Min älsklingar! Vill även passa på att gratulera min man som fyller hela 37 år idag. Grattis Älskling!

torsdag, december 22, 2011

Snart jul!


Det här har vi pysslat med idag. Allt stod klart när Micke kom hem, han behövde inte ens köpa granen. Jag är nog väldens bästa fru. Hann med att baka mormors hårdbröd också, men jag får göra en sats till i morgon. Min familj kommer äta upp alla så att vi inte har några att bjuda på på julafton. Nej nu ska jag virka klart en mössa som någon ska få på julafton, kanske ska slå in julklapparna också???

onsdag, december 21, 2011

Egna juletiketter


Nu på kvällskvisten har jag roat mig med att göra juletiketter. Isa form har gjort jättefina som man kan skriva ut, men jag har ingen färgskrivare så jag gjorde egna svartvita. Måste köpa lite tjockare papper bara, sedan blir det till att klippa:)

tisdag, december 20, 2011

Virkad flasktomte


Tror ni att boken fanns när jag åkte ner till bibblan? Nej, den skulle varit återlämnad 2006. Jag smäller av. Var jag stressad innan så är det ingenting mot vad jag är idag. Så jag får åka till Enköping där den tydligen ska finnas, men så lätt är inte det. Båda barnen hemma med förkylning...
Hur som helst så hade jag ingenting att göra igår (gud vad jag ljuger, skulle kunnat städa, vika tvätt, slå in julklappar) så jag tog och virkade mig en flasktomte inspirerad av farmor och farfar. När vi var små hade de flasktomatar i filt som vi tyckte var vansinnigt spännande att lyfta på för att se om det var en julmust eller en öl. Inte alls svår att göra, har lite ont i händerna bara, men nu är den klar. Synd bara att jag inte har tid att göra fler, skulle vilja göra en ängel, en julgran, en ren och en julgris. Det får bli till nästa år tror jag. Nej nu ska jag ringa till biblioteket i Enköping. Håll tummarna att de har koll på sin bok.

måndag, december 19, 2011

STRESS!!!


Oj, oj, oj, oj, oj vad jag har mycket att göra. Skolan tar livet av mig. Trodde att jag äntligen hade läst alla böcker sånär som på 20 sidor, men nej. Jag hade en hel bok till att läsa à 145 sidor. Måste ner till bibblan, men min hurtiga make var ju bara tvungen att åka och träna, så jag kommer inte iväg förrän han behagar komma hem. Jag stressar ihjäl. Huset är en enda stor röra, jag har inte slagit in några julklappar, har inte ens köpt julpappret. Julkorten ligger och väntar på att bli utkörda till alla släktingar, hårbrödet väntar på att bli bakat, julmaten väntar på att bli inhandlad och en JÄVLA fyrasidig rapport om pojkboken hänger över mig som en blöt trasa och ångest i magen. Ska vara klar tills på torsdag. BLÄ! Nu kom maken hem så nu är det jag som ilar ner till bibblan. (Jag vet att vi ska vara glada för snön, men fan vad blött allting blir) Bara en liten parentes

onsdag, december 14, 2011

Rustar för 2012





Nu har jag beställt nästa års almanacka från PERSONLIGALMANACKA. Det är ju hur kul som helst, men svårt. Finns ju så många färger och stilar att välja mellan, till slut fick den se ut såhär. Grönt är skönt. Bilden har jag tagit själv, baksidan är en bild på flickorna. Kommer nog bli bra det där. Jag vet att bilderna är urdåliga, men det gick inte att spara bilden från deras hemsida så jag var tvungen att ta kort på skärmen, inte så bra resultat, men men....

måndag, december 12, 2011

Fanny i tidningen!


Och Fanny fastnade i lokaltidningen. Mitt lilla hjärta :)

söndag, december 11, 2011

Mina fina hjärtan



Nu har det varit uppvisning på gympan för både Fanny och Lilly. Varje gång jag ser dem blir jag alldeles tjock i halsen och i bröstkorgen. Så duktiga som spöket Laban och Ronja Rövardotter. Och, mina kläder som jag knåpat ihop (till och med påtat ett skärp i mossgrönt) höll ihop förvånansvärt bra. Klapp på axeln till mig där.

tisdag, december 06, 2011

Trolla med knäna!


Mamma tusenkonstnär känner jag mig som. Har tusen böcker att läsa, femhundra inlämningar till skolan (känns det som) och jul och lucia och allt vad det innebär. Dessutom har tjejerna gympauppvisning på lördag. Fannys grupp har tema Ronja Rövardotter, bruna eller mörkgröna kläder. Hmmm, inget vi har hemma, inget som finns att köpa så tusenkonstnären har fått sy. Tur att man har tyg, nu har hon något att ha på kroppen i alla fall, även om jag inte skulle få något pris för utmärkt utförande. Ja ja. Det blir nog bra!

fredag, december 02, 2011

Pepparkaksbak med recept




Tjejerna hade inte tid att posera, här var det bara baka som gällde


Idag har vi roat oss med det årliga pepparkaksbaket. Gjorde degen igår som har stått i kylen under natten. Världens lättaste är den att göra. Kommer aldrig mer köpa färdig. Var lite besviken på min ugn som inte riktigt ville grädda jämt, inte ens med varmluft (funkade inte alls), men men. Himmelskt goda i alla fall och tjejerna bakade och bakade, och jag la på plåtar. Team work!
Här kommer receptet om det är någon som vill prova:

200g margarin eller smör
1,5 dl sirap
2,5 dl socker
2 ägg
1 msk malda nejlikor
1 msk ingefära
1 msk bikarbonat
1 liter mjöl

"Blanda smör, sirap och socker.
Blanda äggen lätt och blanda i ovanstående.
Blanda torrvarorna för sig och blanda sedan i det med det blöta.
Låt stå över natten i kylskåp.
Grädda 175-200 grader i ca 5 min"

torsdag, december 01, 2011

Ljusare


Japp, nu har jag varit hos frissan och slingat håret (äntligen). Trodde att det var ett halvår sedan sist, men icke, nästan ett år sedan. På tiden med andra ord. Insåg också att min bild på mig själv här på bloggen inte riktigt stämmer överens med verkligeheten. Jag har aningens längre hår nuförtiden. Ja, ja. Det är inte ofta jag fastnar på bild så den får sitta kvar ett tag till.