måndag, mars 26, 2012

Världens duktigaste tandställningsbärare.


Nu sitter den där i munnen. Hon var så himla duktig. Lite oskönt att all mat blandas med ställningen, men det vänjer hon sig nog vid. Hemma med mig ville hon inte vara efteråt, utan jag skjutsade tillbaka henne till skolan. Hon vill ju visa. De sa att i morgon och på onsdag kommer det göra som mest ont, vi får väl se.

Nya brallor

Japp, nu har jag också blivit galen, i Lindex nya kollektion med Gweneth Paltrow som frontfigur. Dagen efter att kollektionen släpptes gick jag in för att skojprova ett på chinos. Jag menar, man kan ju inte ha så stora förväntningar om de kostan 199:-, men. De satt hur bra som helst, jag som har världens plattarsel i vanliga fall fick en riktigt fyllig rumpa, så två par chinos, en kofta och en tröja äger jag ur kollektionen. Lyckades även få dit min mamma som också hon nu äger två par chinos, en tröja, en blus och en kjol. Var det något mer? Nöjd i alla fall.





Idag ska Fanny få sin tandställning. Hon är så nervös. Jag förstår henne. Ska hämta henne om en timme och sedan far vi till Enköping. Får nog handla lite soppa till henne så hon får i sig någon mat med sin värkande mun. Nyponsoppa och glass till lunch kanske?

lördag, mars 17, 2012

Pimpad lampa


Håller ju som bekant på att fixa i Fannys rum. Ny lampa ville hon ha så vi införskaffade en på Rusta. Bytte tyg från vit till rosa och pimpade den med fjärilar från panduro.

onsdag, mars 14, 2012

Återvunnen fågelmatare

Oj, vilken vecka det har varit. Fanny var sjuk hela förra veckan, jag blev det också så jag missade jobbet i helgen. Tyckte jag kände mig så pigg när jag låg ner, men så fort jag reste mig och gick några steg så var jag så andfådd. Hur som helst så var Fanny tillbaka i skolan igen i måndags, men hemma med mig i går igen. Seglivad förkylning. Idag var hon i skolan igen, men hon hostar och snorar fortfarande. Är väl vecka tre eller fyra med slemmig hosta.
Hur som helst så är Fannys rum tapetserat och klart. Blev så fint och jag är så glad att en målare fixade. Hips vips så var det klart. Jag visar bilder lite längre fram när vi fått in allt i rummet igen. Fattar inte hur en snart åttaåring kan äga så mycket saker, trots att jag rensade ut en hel säck för inte så länge sedan.



När jag var hemma med Fanny förra veckan så hade jag lite tråkigt, hade svårt att få ro att plugga så jag pysslade lite. Inte snyggaste, men den funkar hur bra som helst. Gjord av ett juicepaket och en bit av ett mjölpaket. Nu hänger det ute i trädgården sedan snart en vecka tillbaka och den besöks av fåglar mest hela tiden.
Förresten, ni vet väl att det börjar bli dags att hänga ut fågelholkarna nu?

måndag, mars 05, 2012

Tapet är vald


Här blir det tvära kast. Fanny har valt tapet. Jag är nöjd, kommer bli jättefint. Är dock lite i chock över att hon valde blommor, för det skulle det INTE vara från början. Undrar om det är för att hon har över 38 grader i feber, hoppas inte. 229:-/rullen. Jag är som sagt nöjd. Vad tycker ni?

söndag, mars 04, 2012

Letar nya tapeter

Jag och Fanny, (mest jag) letar nya tapeter till hennes rum. Nu har hon världens finaste tapet från Sandbergs som fond och resten vita väggar. Det är det fulaste Fanny vet. Vita väggar alltstå. Hon och jag hittade ganska snabbt den perfekta tapeten. Tyvärr hade den inte det perfekta priset. Över 600 kr/rulle och vi behöver tio rullar. Leta, leta, leta vidare. Nu pratar hon om att hon vill ha målade väggar, i en ljust, ljust lila färg. Jag hatar lila. Jag vet, det är inte jag som ska bo där, men det blir jag som kommer få måla. Om vi hittar en rasande billig tapet så kan vi leja bort jobbet. Har ni några förslag var man hittar liknande tapeter?


Här är tapeten hon vill ha. Samuel från Sandbergs



Såhär skulle den se ut på väggen, fin tycker vi.


Den här kanske, från Duro. Hittar inget pris dock.


Helt ok tycker jag. 99:-/rullen från Rusta. Måste övertala Fanny bara



Här kommer lite fina fondtapeter från Mr. Perswall. Jag vet, Fanny vill inte ha fondtapet, och speciellt inte någon som är vit i botten. Hon verkligen HATAR vitt. Suck!








torsdag, mars 01, 2012

Knöl & Bök i biblioteket

Hjälp vad länge sedan det är jag skrev. Jag måste ju lägga upp bilder från vårt lilla kafferep med Knöl & Bök, trots att det är över en vecka sedan. Jag har så mycket att göra med skolan hela tiden så det blir svårt att få tiden att räcka till bloggande. Men nu har jag precis skrivit klart en analys så nu så.

I November någon gång fick vi frågan av biblioteket här i Bålsta om vi inte kunde läsa vår lilla pixibok Knöl & Bök och kissolyckan för två till fyraåringar. Det ville vi ju såklart så lördagen den 18:e februari gjorde vi just det. Jag hade stressat som en galning för att virka Knöl och Bök så att barnen hade några att träffa. Mönstret hittade jag på själv, och de blev riktigt bra om jag får säga det själv. Ett lokalt tryckeri hade tyckt upp boken i större format så att alla barnen skulle kunna se ordentligt. Efteråt blev det fika och färgläggning av Knöl och Bök. Jättehärliga ungar och föräldrar var där.