torsdag, maj 31, 2012

Tur?

Jag har precis slukat den här seamesiska vindruvan. Jag hoppas den bringar tur, precis som ett fyrklöver sägs göra, god var den i alla fall. Appropå vindruvor så har jag köpt en ny vinranka i dag. Jag tror faktiskt att min dog från förra året, trots att den är grön inuti när man bryter en gren. Den här nya är en annan sort som ska ge rikligt med skörd. Redan nu kan man se en massa små, små vindruvsklasar. Åh vad fint det kommer bli i växthuset sen när den växer sig stor. Längtar.

måndag, maj 28, 2012

Black Queen

En till bild har jag hunnit ta med det roliga objektivet. Visst är den vacker? Balck Queen heter sorten. SÅ underbart fin.

torsdag, maj 24, 2012

Prunkande trädgård

Åh vad jag älskar när det blommar i trädgården. Den här svarta violen verkar inte så blyg
Stora härliga tulpaner, lökarna är från ikea. Jättebra kvalité
Säga vad man vill om maskrosor. Väldigt fina på nära håll!
Åh de är så fina med sina små hjärtan på rad.
Spängfylld kelmatisknopp. Snart slår de ut.

fredag, maj 04, 2012

Studiebeskök på Bonnier Carlsen

Nu som sista delmoment i litteraturvetenskapen ska jag göra ett eget projekt. Jag såg min chans och tog kontakt med Fannys skola och frågade om jag fick göra en studie om läslust, hur man ökar den med enkla medel. Nu visade det sig, efter en enkätundersökning att de flesta eleverna redan har en massa läslust, men jag ger mig inte så lätt, så, i går tog jag med mig Amanda och Agnes från fyran och Julia och Ebba (för övrigt min guddotter och styvbrors dotter) in till Bonnier Carlsen i Stockholm för studiebesök. Där tog min redaktör Marcus emot oss och berättade ALLT om hur man gör böcker. Tjejerna fick ställa alla de frågor som de förberett och sedan fick vi går på rundvandring. Vi fick träffa en formgivare som just då satte den nya boken om Nelly Rapp. Vi är alltså de första utifrån som sett den. Sen fick vi plocka fem kassar fulla med sprillans nya böcker till skolans skolbibliotek. Gissa om vi var populära när vi kom hem igen. Ytterligare ett steg till ökad läslust är en alldeles ny bokblogg som jag startat för alla elever i Vibyskolan, den tror jag snart är proppad med lästips nu när de har så många nya böcker. Kände mig lite som jultomten igår faktiskt, ganska skön känsla. HÄR kan ni kika på bokbloggen.