lördag, februari 16, 2013

Egensydd vårkofta i ull

Jag fortsätter på min sybana och har häromdagen gjort klart ett projekt som jag varit lite rädd för. Jag har sytt en ullkofta med lååång dragkedja. Jag har aldrig sytt i dragkedja i kläder förut. Har fått för mig att det är så svårt, men det var det ju inte. Det var ganska lätt, och bra blev det.
Tyget hittade jag till 50% rabatt på textilvaruhuset i Veddesta, men trots det kostade hela kalaset med dragkedja och allt 480:-. Lite tyg har jag över som man skulle kunna sy någon kudde av, men problemet är att vår soffa är antracitgrå och tyget är svart. Kudden skulle inte synas :(
Jättefint är det i alla fall, 20% kashmir och 80% kammad ull, inte speciellt stickigt alls. Det som fick mig att falla, syns inte på bilden, men i tyget på vissa ställen så är det invävt en tunn glittertråd i svart. Bara en rand med ca 20 cm i mellan. Så fint.
Mönstret hittade jag i en Ottobretidning, tror att det var första för i år, men jag fick göra om i mönstret. Jag fick minska framstycket fem centimeter på varje och halsdelen var för kort om man följde mönstret, som tur var hade jag mer tyg. Sedan tycker jag armarna blev för tajta, men det är svårt att ändra i efterhand, men om jag använder det här mönstret igen och gör en sweatshirtjacka eller en i fleece så vet jag det. Nu längtar jag till våren då jag får användning för min nya kofta. Det får gäran vara lite kyligt för koftan är varm och jag kan dra upp kragen ända upp till näsan om jag vill. Mys!

lördag, februari 02, 2013

Sjukstugan - Zig Zag feat. Skizz



Är verkligen ingen person som lyssnar på hip hop, kan inte ens säga om det här är hip hop, eller om det heter något annat nu för tiden. Så oinsatt är jag. Men jag hörde den här låten på radio härom dagen och föll pladask. Tycker den är så bra och rolig, så varsågoda!