måndag, maj 30, 2011

Helgens maskerad

Lite bilder från helgens maskerad. En lyckad kväll med två tjejer som orkade vara uppe ända till tolv på natten. Dagen efter var jag uppe först. Lilly kom en timme senare vid 9.30 och Fanny fick vi dra upp vid 10.30. Tyvärr fick jag ingen bra bild på födelsedagsbarnet Pernilla (min svägerska som fyllde 40). Jag hade dessutom den dåliga kameran med mig, men håll till godo.

Mina fina flickor, en häxa och en liten mus med en stoppad mage i fleece


Jag var utklädd till pirat, i ett par byxor jag sydde timmarna innan vi skulle åka



Flickornas kusin Bill



Min pappa stod för bästa kostymen som banarne. Han har rakat av sig skägget som han inte gjort på åratal.


Min bror var fånge i en kostym sydd av gardinparet "Ritva" från ikea



Maken var även han en fånge


Min syster Åsa hade de längsta ögonfransarna


Här syns mina hastigt sydda byxor. Ser faktiskt ut som mocka, men det är frotté. Använde ett möster till tights jag har till 6-åringar och förstorade det kraftigt och hoppades på det bästa. Tröjan köpte jag samma dag och kletade ner den med lera utomhus. Flickorna tyckte jag var tokig:)


söndag, maj 29, 2011

Grattis mamma!

Grattis alla mammor. Min mamma ska få gå och se Ieto tillsammans med min syster och mig. De kommer som gästartister till Stockholms stadsteater i september.
Själv har jag inte blivit riktigt uppvaktad förutom ett "Oj, grattis på morsdag älskling. Vi har visst glömt", men jag väljer att tänka positivt, dagen är inte slut ännu.



lördag, maj 28, 2011

En underbar kväll!

Per Gustavsson

Stina Wirsén

I torsdags var vi på Bonnier Carlsens kalas. Det var så himla trevligt. Jag och Millis var i himmelriket, bara likasinnade. En väldigt lyckad mingelkväll. Vi åt tillsammans med Per Gustavsson (Så gör prinsessor) och Stina Wirsén (Alla Vem-böckern), båda två ser jag upp till. Och det gjorde ju ingenting alls att de var supertrevliga båda två. Sedan kom Stinas mamma Carin Wirsén som skriver texten till alla Rut & Knutböcker, hon var en riktigt roliga dam.
Sedan träffade vi på vår förläggare Marcus som presenterade oss för en väldigt trevlig illustratör vid namn Jessica Enneby Eldenstjärna (tryck på hennes namn för att komma till hennes hemsida och titta på hennes fantasifulla bilder). Till sist tog jag mod till mig och gick fram till min absoluta favorit (nästan lite starstruck) nämligen Olof Landström. Den man som ritat Kalles Klätterträd, Bu och Bä, Benny och Nisseböckern Bl.a. Tycker ni inte att han är väldigt lik den här figuren?
Ja, jag tror att hela barnbokseliten var där. Martin Widemark t.ex. som har skrivit alla LasseMaja böckerna. Nu måste vi ligga i så att vi blir bjudna nästa år igen. (Jag var dock för feg för att våga ta några bilder från själva festen.)

Alla känner väl igen Kalle?


Olof Lamdström


Lika som bär?


onsdag, maj 25, 2011

Bjuden på kalas!


Det här är jag och Millis bjudan på imorgon. Bonnier Carlsen blir myndig. Ska bli jättekul att komma tillbaka till deras mysiga lokaler på Sveavägen igen. Vad ska jag ha på mig?

måndag, maj 23, 2011

Jag blev inte lurad, grodan är här!



Nu är min traderavinst här. Jag blev inte lurad. Är det ödets ironi att avsändaren skickar grodan i ett Ståtpaket från ikea (en kökslucka)? Helt underbar är den i alla fall, och mycket större än vad jag trodde (om man jämför mot min 37:a till fot) Jag är SÅ nöjd. Nu ska jag gå ut i växthuset med en pumpaplanta som jag fått av min bästa arbetskamrat Ulrica och min fina groda, för där ska den bo.

lördag, maj 21, 2011

söndag, maj 15, 2011

Gjutjärnsgroda i en trädgård nära mig.


Åh, jag älskar tradera. Man hittar så bra saker för så lite pengar, sedan är det lite spännande också. Har precis vunnit den här grodan i gjutjärn (jag ÄLSKAR gjutjärn). För 42:- blev den min. Nu återstår bara att se om man blivit lurad, eller om den faktiskt kommer på posten om några dagar. Hittills har jag inte blivit lurad, men jag är alltid medveten om att jag kan bli det, därför budar jag bara för det jag har "råd" att förlora. Men visst är den fin?

Grattis Tomas 38 år!


Oj vad det firas nu i helgen. Idag fyller storebrollan 38 år. Bilden är några år yngre än så, och ja, det är jag i den snygga hjälmen. Träskor och träningsbyxor i sånt där äckligt kliigt syntetmaterial, hua.

lördag, maj 14, 2011

Grattis åsa 28år


Nu ska vi äta tårta. mums. Grattis världens finaste syster.

fredag, maj 13, 2011

Ibland vill man bara stänga av.


Att vara sortimentsansvarig är oftast roligt, men ibland kommer det för mycket av mitt sortiment som inte får plats. Då kan det vara bra att kunna stänga av en liten stund.

Kyckling


Som en kyckling känner man sig nu när även den långärmade tröjan kommit. Jag säger inget mer.

tisdag, maj 10, 2011

Bildbevis på rabatten




Nu måste jag skynda mig. Ska snart åka iväg för ett tiotimmarspass på ikea. Tar emot när det är så fint väder.
Ska i alla fall visa bild på min rabatt, som någon sa: "den var väl inte så stor". Det är den visst. Ett rent helvete och gräva ur och plocka bort alla lerklumpar (som ni ser på bilden). Sedan kanske jag skulle väntat tills det blivit skugga, men jag kunde inte. Kul ändå. Kommer bli så bra, fick till och med beröm från grannen, och han är kung i grävning. Det är det enda han gör så fort kärlen gått ur marken.
Sedan har jag ju ett litet tips också. Ikeas avfallshinkar är outstanding när det gäller att odla. Kom och köp (men åk till Västerås så jag får beröm för att jag säljer så mycket av vårt sortiment, tack)
Bilden i mitten har jag tagit på den finaste blomma jag vet. Dessutom skötte sig kameran så bra just då. Ibland så.

måndag, maj 09, 2011

Laddar solsken.


Måste ladda. Ska jobba kväll tre dagar i rad från i morgon. Ladda, ladda, ladda.

söndag, maj 08, 2011

Är så imponerad!


Vi har alltid varit en ritande familj. Både min mamma och pappa var (är) duktiga på att rita. Min bror har ritat enda sedan han kunde hålla en penna, och både jag och min syster satt ofta på våra rum och ritade. För min del visade sig att jag nog var duktigast på att måla i olja, det har jag tyvärr slutat med, men någon dag kanske?
Min bror däremot fick för sig för några veckor sedan att han skulle prova på airbruch. Kollade lite klipp på youtube och så satte han igång. Det här är väl andra eller tredje riktiga bilden. Jag tror han har talang, jag vet att han har talang. Det är min bror Tomas det! Undertecknad, Stolt lillasyster.

fredag, maj 06, 2011

Jag gillar!


Helt bedårande, för 295 kr blir den din. Från åhléns.

torsdag, maj 05, 2011

Om jag ber riktigt snällt?


Åh vilken träningsvärk jag kommer att få i morgon. Jag har inte angjort en brygga, men dock grävt en rabatt. Låter ju inte så himla svårt eller jobbigt. Men min rabatt kommer att bli stor. Löper längst ena gavlen på växthuset och går som i en halvmåne. Den kommer att kantas av marksten och inehålla alla gamla romantiska perenner ni kan tänka er, löjtnatshjärta, fänrikshjärta, fingerborgsblomma, stockrosor och en massa mer. Problemet med det här är att just där den nu har skapats var det gräsmatta. Hård gräsmatta. Skulle behövt en liten grävmaskin, men man tager vad man haver.
Kan se framför mig hur jag kryper fram på alla fyra i sommar, för att ta en närbild på en vacker fjäril som har landat i min prunkande rabatt. Men för att kunna göra det så måste jag köpa ett nytt objektiv till min kamera. JAG VILL VERKLIGEN HA DET HÄR OBJEKTIVET. Så om du känner för att sponsra mig med ca 4500, så vet ni var jag bor. Finns på cyberphoto.se. SNÄLLA!
Tänkte spara själv, men var hos tandläkaren idag. Och för en som "har så oooootroligt fina tänder" så tycte jag att 850:- var lite i dyraste laget. Kunde man inte få rabatt, mer för varje år man kommer utan hål. Ska nog skicka in ett förslag.

måndag, maj 02, 2011

Helgens kalas

Lilly med bästaste Mostern Åsa

Födelsedagsbarnet Kitty ville ha en saga, så hon kröp upp hos Micke.

Mina finaste. Mamma och syster
Ville bara visa lite bilder från gårdagens 2 års kalas. Mycket trevligt. Tog nog ett kort på alla, men som vanligt så fastnade inte jag på ett enda. Blir lite mer mysteriskt då.
Idag skulle jag ha jobbat i det stora varuhuset, men min kropp ville annorlunda. Magsjuk, av alla sjukdommar. Jag ska inte gå in på detaljer, men det är utrensning idag:(