lördag, augusti 15, 2009

Ikeamöbel och arga ögon.


I dag har inte varit den bästa i mitt liv. PMS kombinerat med ihopsättande av ovan avbildade ikea-möbel. Borde inte vara så svårt, men med en uttråkad 2,5 årig dotter med i spelet så förstår man att det inte kan gå bra.
Allt började bra. Flickorna tittade på film medan lördagsgodiset slukades. Mamman började skruva ihop lådan, jo det gick ju faktiskt ganska bra. Svettades något bara, kände kanske någon liten irritation när jag inte på en gång hittade rätt skruvmejsel, men på det hela taget så gick det bra.
Godiset var uppätet och storasyster gick till sin kompis. Lillasyster ville också gå till den kompisen. Nej, mamman förklarade att lillasyster var för liten för att gå ut själv, vi går ut när mamma är klar ( i hopp om att det skulle vara inom snar framtid). Dottern vill också skruva. Skruvmejseln hamnar farligt nära mammans möbel. Nej, nej. Skruva på vagnen i stället. Dottern vill INTE. Mamman svettas. Dottern hittar en av pappans skruvar, ja det går bra, dottern har sina, mamman har sina. Mamman svettas och skruvar, hur många delar kan det vara? Dottern babblar så mamman har svårt att koncentrera sig. NEJ, INTE PÅ MITT SKRIVBORD; SKRUVA PÅ VAGNEN I STÄLLET, mamman börjar höja rösten, känner argt i magen. Dottern sätter armarna i kors, VILL INTE; DU BESTÄMMEJ INTE, MAMMA!
Sista biten kvar, äntligen.....VA?
Mamman har satt en bit långt tidigare åt fel håll, samtidigt som dottern pillar ner pappans skruv i en av mammans hål.
AAAAGGGHHHH! Arga ögon, icke väl valda svärord, dottern får skulden.
Dottern ledsen, springer in i huset. Mamman svär och svär och svär(fast tyst den här gången), arget åker runt i magen. Mamman skruvar upp allt igen, i magen börjar ångern ta över. Vad tyst det är från huset, vad gör dottern?
Mamman vill säga förlåt, går in i huset. Kommer in i vardagsrummet.
Hör snarkningar.
Dottern sover, har somnat av gråt. Det hugger i mammans hjärta.



Dottern får sova, mamman skruvar klart möbeln, och lyckas göra ytterligare ett fel innan den ser ut som på bilden. ("Jävla skitmöbel" är orden som mal i mammans huvud)
Två timmar tog det för mamman att skruva skrivbord.
Mamman väcker dottern och säger förlåt tusen gånger om. Pussar och kramar och älskar dig många gånger. Dottern ser nöjd ut. Pappan kommer hem, det lagas middag och dottern berättar om mammas arga ögon, dumma skruvar och trötta ögon,...och att mamma sa förlåt.
Min lilla älskling. Förlåt!

1 kommentar:

Lycklig fru sa...

Ja jag säger då det.... Det är inte världens bästa kombo, PMS och barn :-) Vet av egen erfarenhet också.
Bordet är i alla fall jäkligt tjusigt.