torsdag, maj 27, 2010

Dolda talanger

Det verkar gå en trend i att vara tecknare/ illustratör när man jobbar som köksäljare på IKEA. Fick reda på att vår nyaste medarbetare Johan Swärd är så HÄR duktig. Jag antar att det hjälper om man är lite kreativ när man planerar kök.
Nej nu ska jag ta min nya bil och fara till Västerås igen, fast jag skulle hellre vara hemma och virka klart min matta, jag vet ju att jag inte kommer orka när jag kommer hem vid 21-tiden ikväll.

onsdag, maj 26, 2010

Ny bil och nytt tyg


Nu är bilen inhandlad, dock inte den som visas på bilden nedan, men en likadan. Fast nyare, snyggare fäljar, lite lägre milantal och till samma pris. Kan inte bli bättre. Idag ska jag premiär åka till jobbet med den. Kommer nog bli en ren fröjd.
När jag ändå är i köpartagen så har jag börjat handla lite 70-talstyg på tradera igen. Ska sy fler "liten retro"-filtar. Vann den ovanstående avbildade auktionen igår. Gillar det skarpt. Starka klara färger. Kommer bli finfina filtar och kanske en och annan flagga till flaggspel. Min matta som jag virkar börjar också närma sig slutet. Nu har jag virkat upp hela mitt jättenystan så jag måste riva fler remsor. Sedan ska jag experimentera lite. Har lovat mig själv att inte börja på något nytt innan den första är klar. Hinner nog tyvärr inte idag. Ska sälja kök till kl. 20 i kväll.
Flickorna däremot är sjuka. Lilly har ögoninflammation och är täppt och hostig. Fanny är täppt och hes. Hoppas på att de kan gå i morgon, men idag får Micke vara hemma med dem. Han kommer vara jättesur i kväll. Det är inte det lättaste att vara hemma med båda, som vill ut och leka med kompisar och som inte tål varandra. Giv honom styrka.

måndag, maj 24, 2010

Snart en ny bil.


Den här bilen har jag och flickorna provat idag. Om maken godkänner den så är den nog vår f.o.m. i morgon. Vi sålde ju vår golf förra veckan, och min mamma har varit en pärla och lånat ut sin bil till oss, tack! Men det ska bli skönt med en egen. Tjejerna gillade den och jag med. Man märker verkligen hur beroende man är av två bilar.

torsdag, maj 20, 2010

Virkad matta.


Detta sysslar jag med för tillfället. Några varv till bara och en virkad spetskant så är mattan klar. Nu är den 50 cm i diameter, jag hade tänkt mig runt 70-80. Det är resttyg från tiden då jag sydde påslakanset. Ja, jag gillar den gör du?

Håller också tummarna att det går bra för mammas katt Maja, som förmodligen måste flyga till katthimlen idag. 17 år är hon. Lilla Maja.

Maskrosbarn


Vilket väder. Skulle önska att jag kunde slänga kläderna och lägga mig i bikini med näsan mot solen, men icke. Ikea väntar. Instängd utan fönster enda till klockan åtta. Nej jag är inte bitter.
Mina flickor bor numer utomhus känns det som. De springer mellan husen här och allas dörrar står alltid öppna. Och rätt som det är kommer ett helt gäng ungar inspringande och vill ha något att äta. Jag har aldrig handlat så mycket frukt som den senaste veckan. Fanny kommer också springande med blommor som hon sätter i ett glas med vatten. Nu senast ovan avbildade maskros. Jag kan hålla med om att den är vacker. I England säljs ju maskrosplantor hos trädgårdsmästaren. Snacka om att man skulle kunna bli rik. På tal om rik. På jobbfronten har det också hänt grejer. Kan inte avslöja mer än så, men makens ord känns passande "Nu släpper det äntligen" och det får vi verkligen hoppas....

söndag, maj 16, 2010

Helgen i bilder.

Oj vilken helg. Helt fantastiskt väder i går och en flammig flicka som nu har varit hos farbror doktorn och fått allergimedicin. Han trodde det var pollenallergi. Vi får väl se nu om tabletterna verkar. Tänkte visa helgen i bilder, ska nämligen ut och ta en sista promenad innan det är dags att fara till Västerås igen tidigt i morgon bitti. Håll till godo.

Nu fick jag äntligen följa med Fanny på fotbollsträning, i det vackraste av väder.


Lillasyster tränade "springning" på sidan om plan.


Sen åkte vi och tittade på maken....


När han skruvade och målade växthusdelar på sitt jobb.


Sedan köpte vi godis. När vi kom hem bjöd Lilly sin kompis Leia på godis. De ville absolut ha picknick på en filt på gräsmattan.



Och efter en massa stoj, tjo och tjim i det härliga sommarvädret så var lödagen slut. Idag söndag, så bjöds vi på något svalare väder, men minst lika händelserik.

Svärfar var förbi för att hjälpa Micke att sätta ihop växthuset.


Och efter en massa skruvande så står det där, snyggaste växthuset på gatan (okej, enda växthuset på gatan) Tadaaaa!.


Nu är det jag som ska måla, sedan ska det på glas och in en dörr och lite annat fix och trix, sedan är det klart. Jag blir så lycklig! Det riktigt kliar i odlingsfingrarna.


lördag, maj 15, 2010

Flamman.


Fannys armar och ben är inte bättre, snarare sämre. Det kommer och går. Trodde först att det var soleksem, men de ser inte ut så som hennes armar gör. Hon får det så fort hon går ut. Oavsett om det är sol eller inte, men bara om hon har bara armar eller ben. Idag har vi inte haft något val. Det är ju sommar. Det kliar, men inte akut. Någon som har något förslag? Jag har haft teori om att det är värmerelaterat, men jag vet inte. Stackars lilla gumman.

torsdag, maj 13, 2010

Nykläckt!

Idag har jag jobbat på ett fullpackat IKEA, och gått med ett leende på läpparna hela dagen. Jag har nämligen blivit "tant-Tina" till en liten flicka idag. Min bästis Lisa och hennes man Rickard har precis nio månader efter bröllopet fått en liten fis. Jag blir så lycklig. Längtar efter första lukten.

onsdag, maj 12, 2010

Prickigt värre.


Här hemma är det fläckigt värre igen. Det var ju inte länge sedan jag fick nässelutslag över hela kroppen. Nu har det blivit Fannys tur. Hela armarna och benen är fläckiga. Kliar inte med det är varmt. Det konstiga är att hon inte varit sjuk i feber eller liknande och hon har ingen feber nu. Har ringt till BVC så jag hoppas vi får komma och visa upp det. Själv skulle jag jobbat, men det blir att vara hemma. Jag åker in och jobbar kvällen i stället. Fanny är dock ganska lycklig. Hemma ensam med sin mamma, Manboy på högsta volym och ett nytt ritblock att gå lös på. För henne är prickarna en skänk från ovan.

måndag, maj 10, 2010

Mycket man missar


Jaha så var helgen till ända. Det är mycket man missar när man jobbar på helgerna. En liten fotbollstjejs första träning och brordotterns första födelsedagsfest. Tråkigt. Nu i veckan kommer jag missa min lillasysters födelsedagsfest också, och hennes nys hem har jag inte ens fått se än. Orättvist!
Hur som helst. Köpte finaste tavlan till Kitty (brorsdottern) av min kära vän och kollega Millis. Den blev väldigt uppskattad hörde jag.

lördag, maj 08, 2010

Fotbollstjejen

Ett snabbt inlägg, om sju minuter ska jag sitta i bilen på väg till Västerås, jobbhelg.
Men jag bara måste visa. Vår stora tjej ska börja spela fptboll idag. Hon såg så himla "skolbarnsstor" ut.
Jag som sa blankt nej till att köpa nya fotbolldojjor hittade på rea för 199:-, Fanny var mycket nöjd. Och benskydd med guld på, herregud!

Jag gissar på skavsår efter träningen


Fotbollstjejen!


"Jag vill också vara med på bild" sa Lilly.


fredag, maj 07, 2010

Ta dig i häcken!

Ja, våren kommer. Kanske inte i den varmaste varianten, men den kommer. Äntligen får man börja plantera och dona. Jag älskar det. Jag började med buxbomhäcken. Jag satte en till planta mellan de plantor jag planterade förra året. Egentligen ska man inte det, men buxbom tar ju årtionden på sig att växa och ska de någonsin växa ihop till en häck, som jag dessutom vill ha väldigt låg, ja då var det nödvändigt. Man kan se vilka jag planterat, det är de som är något grönare. Hoppas det ska vara så att de "dassar" lite i färgen efter ett tag. Annars kanske de inte trivs. Men skulle de inte trivas så skulle de väl inte ha växt, eller, för de har de. Snart dags att klippa lite på höjden.

Före



Efter


onsdag, maj 05, 2010

Vill ha!


Dagens "vill ha". Kan köpas på nätbutiken "Barnvänligt". Skulle helt klart kunna tänka mig en liten holksamling i vår hall, frågan är bara vilka färger man ska välja?

söndag, maj 02, 2010

Helgens bästa är maken.

Så var helgen snart slut. Mitt öra har tyvärr inte slutat att dunka, men Ipren är min bästa vän. Vad har hänt i helgen då?
Barnen har vi knappt sett röken av. De har lekt med kompisar och sprungit från hus till hus, precis som det ska vara. Trots det så har både Micke och jag blivit galna på vår kära lilla 3-åring. Hon har en väldigt utmanande ålder just nu, minst sagt. Apropå min man. Han är det bästa som finns. Inte nog med att han är kär i mig, han bygger även mitt växthus. Han började igår med att gräva och dona och tillverka en ram som grunden skulle gjutas i. Idag åkte vi till Byggmax och köpte 30 säckar finbetong. 29 säckar gick åt så det blir väl ett "rabarberlöv" av den sista säcken (makens förslag, han känner verkligen mig). Medan han tog fram cementblandaren tog jag en promenad med min mamma (som kommenterades av maken med orden: "Blixten, har ni gått Bålsta runt eller?") bara för att vi satt oss ner nere vid sjöng och njöt i solen en stund;)
Hur som helst. När jag kom hem var grunden nästen helt gjuten, noga iakttagen av grannens son.
Själv har jag under eftermiddagen satt sättpotatis och planterat om alla blommor inne, fast det gjorde jag förstås ute i solen. Enda minuset var mitt onda öra som inte alls gillade när det blåste i det så jag var tvungen att använda mössa. Gissa om folk kollade när jag tog en sväng ner till affären iförd mössa när de flesta gick utan jacka.
Riktigt allt hann jag inte med, men det går framåt. Speciellt med mitt växthus (pirr i magen, hi hi).

Mäta, tänka och gräva i blåsten.


Tadaaaa.


lördag, maj 01, 2010

Ettor och tvåor


Så var det lördag igen och jag är ledig. Synd bara att jag har en svullen hörselgång som gör att man blir något störd. Dunk, dunk, dunk liksom.
Jag har så mycket som jag skulle vilja göra (eller snarare orka göra). Jag vet bara inte var jag ska börja. Skulle behöva dela in allt i ettor och tvåor som min chef lärt mig. Ettor är allt som är akutviktigt och tvåor är det som inte får göras förrän alla ettorna är gjorda. Hmmm, det blir svårt. Nu vet jag.
Äta godis måste ju vara en etta, det är ju lördag. Och i påsen ligger mina absoluta favoriter, coccosprickar, mmmmmm.