fredag, mars 13, 2009

Finns ingen hejd på eländet.


Inte nog med feber, hosta, snor och elände så har vi ett fall av misstänkt springmask på äldsta dottern. Hon har haft lite kliattacker i rumpan och snippan de senaste veckorna, oftast på kväll och natt, men jag har trott att det har varit för att det är vintern och att man har mycket kläder så det blir instängt och kliigt.
Gick till apoteket och frågade om de hade någon bra salva mot jobbigt kli, och då fick jag minsann höra, att detta nattliga kli kan vara och förmodligen är springmask.
Men, man får inte behandla förrän man sett de små rackarna, och eftersom de är mesta aktiva på natten så fick jag rådet att leka detektiv med ficklampa när hon har somnat och sovit en stund.
Så igår skred jag till verket. Men inte en enda mask ville visa sig (vilket i och för sig är bra), men om det är mask vill man ju behandla så fort som möjligt. Så i stället har vi fått rådet att tvätta rent, byta alla lakan varje dag (Jippie), göra rent toaletten varje dag och ha allmänt överdriven handhygien.
När jag kom hem från jobbet igår satt Fanny och grät i soffan och skrek:
"- DET KLIIIIAR".
Detta skrek hon konstant i en och en halv timme. Vilken bra mamma man känner sig som inte kan ta bort kliet då, sedan att hon har feber och är allmänt ur fas gör ju inte saken bättre. Suck!
Är det någon som har en dunder kur på kliande springmaskägg och elände så skriv gärna en kommentar. Vi tar villigt emot alla råd.


2 kommentarer:

Tina T. sa...

????

Petra C sa...

Visst är det härligt med spam-kommentarer? Fick själv en uppmaning att läsa koranen för ett tag sedan. Du vet att du kan radera den eller hur? :)

Stackars liten Fanny! Hoppas kliandet går över utan att det är springmask.