måndag, januari 07, 2008

Snögubben!


Idag har det varit sådär otroligt tråkigt väder så jag höll tjejerna inne så länge det gick. Sen insåg jag att om den utlovade snögubben någonsin skulle födas ur snön så var det dags nu. Snön är nämligen på väg att försvinna alltför snabbt. Efter tjat om påklädning som nog höll i sig i en halvtimme så började äntligen Fanny klä på sig sina termobrallor. Hon har precis lärt sig knäppa knapparna själv så jag fick absolut inte hjälpa till. Jag riktade min uppmärksamhet till lillasyster som för andra gången lyckats få av sig strumporna. Då hör jag bakom ryggen:
"Jävla termobrallor".
Jag vänder mig om och ser Fanny fajtas med sina hängslen som inte vill som hon.
"Men Fanny, så får man inte säga!"
"Lugn mamma, jag sa inte till dig".(!)
Till saken hör att jag nog svär lite för mycket. Fanny brukar säga till mig när det är något jag svär över och jag brukar då (argt)svara: "Det var inte till dig Fanny".
Min favoritsvordom är dessutom "jävlar". Jag kunde inte låta bli att skratta, då sa hon: "Mamma, jag säger bara så hemma, inte på dagis" precis som hon kunde läsa mina tankar om vad de skulle säga på dagis om hon satte igång. Kanske ska försöka svära lite mindre, men eftersom jag aldrig fick svära hemma när jag var liten så är det så många svordomar som vill ut nu (jag skyller på det).

Hur som helst så fick vi till en sådan här fin snögubbe med stenögon, morotsnäsa och en klädnypa till mun (man tager vad man haver). Lillasyster var inte lika pigg på att bygga snögubbe. Fanny har förutspått att snögubben har dött tills i morgon, vi får väl se:)

Inga kommentarer: